Glutenvrije Citroencake met Mascarpone Topping
Een luchtige, glutenvrije citroencake met mascarpone topping. Licht-zoet, perfect als decadent dessert om nog een tijdje van na te genieten met goed gezelschap.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Voor de citroencake:
- 5 eieren
- 75 ml gesmolten kokosolie
- 75 ml vloeibare honing of ahornsiroop
- 75 ml citroensap
- citroenrasp van 1 citroen
- 100 gram kokosmeel
- 25 gram tapiocameel
- 1/2 tl bicarbonaat
- snuf zout
Voor de mascarpone topping:
- 200 gram mascarpone
- 1 el citroenrasp
Verwarm de oven voor op 175 graden en neem een vierkante bakvorm van ongeveer 24 x 24 cm. Ik gebruikte een Pyrex schaal. Doe hier een vel bakpapier in.
Zeef de droge ingrediënten in een ruime kom.
Kluts de eieren met de overige ingrediënten voor de citroencake door elkaar en schenk dit bij het meel.
Roer goed door en laat het beslag even staan.
Het beslag moet op regulier cakebeslag lijken qua stevigheid. Voeg een eetlepel melk of water toe als het erg stijf lijkt.
Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake in 45 minuten gaar en goudbruin.
Laat de cake volledig afkoelen.
Maak de topping door de mascarpone te mengen met de citroenrasp.
Verdeel de mascarpone over de cake en garneer met een schijfje citroen.