Ga terug
chocolade wentelteefjes met peer 1

Glutenvrije Chocolade Wentelteefjes met Peer

Deze glutenvrije chocolade wentelteefjes met peer zijn een ware traktatie zonder nou ontzettend veel extra suiker te bevatten. Kies voor pure chocolade en geniet vooral!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 plakjes glutenvrij brood zie link bovenin artikel
  • 1 ei
  • 150 ml melk naar keuze
  • 1 tl vanille extract
  • 50 gram pure chocolade druppels min. 70% cacao
  • 2 peren
  • kokosolie om in te bakken

Instructies
 

  • Kluts het ei met de melk en vanille en schenk dit op een ruim bord.
  • Leg de plakjes brood in het ei mengsel zodat het opgenomen wordt. Draai op een bepaald moment even om.
  • Verhit ondertussen in een koekenpan wat kokosolie.
  • Leg de plakjes brood in de pan en draai het vuur naar middelhoog.
  • Schil nu de peren en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis.
  • Draai de wentelteefjes om en leg de peren in de pan om mee te bakken.
  • Strooi op het laatst de chocoladedruppels over het geheel heen en laat even smelten.
  • Serveer de wentelteefjes met een paar stuken peer en wat extra chocolade druppels en geniet!

Notities

Tip! Ben je op zoek naar extra pure chocoladedruppels? Bij De Notenshop hebben ze 80% cacao Callebaut chocoladedruppels. Perfect om mee te bakken of om in dit recept te verwerken. Ze worden geleverd in een handig tonnetje zodat het makkelijk doseren is.