Ga terug
Boekweit Brownies

Boekweit Brownies - Glutenvrij, Lactosevrij

Maak deze boekweit brownies voor het weekend om wat lekkers voor bij de koffie te hebben. Glutenvrij en lactosevrij door gebruik van kokosolie en toch echt 100% brownie!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 16 porties

Ingrediënten
  

  • 250 gram boekweitmeel
  • 50 gram cacaopoeder
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 1/4 tl zeezout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel optioneel, maar komt de smaak ten goede
  • 175 gram kokosolie zacht
  • 2 eieren
  • 100 ml kokosmelk of een andere melk naar voorkeur
  • 100 gram pure chocolade in druppels of klein gehakt
  • cacaopoeder ter decoratie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) en vet een bakvorm van 24 x 24 cm in en leg een velletje bakpapier op de bodem.
  • Meng in je keukenmachine met de klopper de droge ingrediënten minus de chocoladedruppels kort door elkaar.
  • Voeg de kokosolie, eieren en melk toe en laat de keukenmachine eerst even zachtjes draaien zodat het gemengd is en daarna 2 minuten op hogere snelheid tot er een mooi en glad beslag ontstaat.
  • Roer als laatste de chocoladestukjes of -druppels door het beslag en stort het in de bakvorm. Zet in de oven.
  • Bak de brownies in 20 minuten gaar. Check met een tandenstoker of het beslag niet te nat is. Anders bak je het nog even 5 minuten.
  • Laat de brownies afkoelen en snijd ze in 16 stukken. Bewaar in een luchtdichte doos.
  • Tip: Bestrooi de brownies met (rauwe) cacaopoeder voor een dramatische finish!

Notities

De truc met boekweitmeel is dat je het niet te lang moet bakken. Dan droogt het uit en is het eindresultaat erg droog. Liever dus iets te kort dan te lang met boekweit. 
Deze brownies kun je niet invriezen. Ook dan worden ze erg droog. Bewaar ze liever op kamertemperatuur in een goed afsluitbare doos en eet ze binnen 4 dagen op. 
Alle ingrediënten, behalve de eieren, kun je kopen bij De Notenshop. Ik kan je hun chocoladedruppels van harte aanbevelen. Van gewoon melkchocolade tot wel 85% cacao