Ga terug
boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoeken - Glutenvrij, Lactosevrij

Maak deze glutenvrije boekweitpannenkoeken als een voedzaam ontbijt of een lekkere lunch. Je kan ze vullen alsof het een tortilla is of gewoon lekker met (appel-)stroop serveren!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 10 pannenkoeken

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 400 ml water
  • snuf zout
  • kokosolie om in te bakken

Instructies
 

  • Kluts alle ingrediĆ«nten behalve de kokosolie door elkaar. Het beslag moet echt op pannenkoekenbeslag lijken.
  • Verhit een klontje kokosolie in een koekenpan en schenk met een soeplepel wat beslag in de pan. Laat het uitlopen door de pan wat te draaien.
  • Zodra de pannenkoek droog is aan de bovenkant draai je hem - voorzichtig - om. Bak nog even kort aan de andere kant.
  • Herhaal stap 2 en 3 totdat het beslag op is.
  • Serveer direct. Koud zijn deze pannenkoeken wat taai.