Ga terug
visovenschotel

Glutenvrije Visovenschotel met Doperwtenpuree

Deze heerlijke en ongecompliceerde visovenschotel heb ik glutenvrij gemaakt zonder aan smaak of textuur in te boeten. Ook vriest hij erg mooi in. Dubbel winst!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 8 porties

Ingrediƫnten
  

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 1 citroen
  • 40 gram boter
  • 400 gram diepvries doperwten
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 500 ml melk
  • 300 gram diepvries zalmfliets
  • 200 gram diepvries witvis
  • 65 gram boekweitmeel
  • 100 gram diepvries spinazie
  • 1 tl mosterd

Instructies
 

  • Schil de aardappels en snijd ze in ongeveer evengrote stukken. Breng aan de kook in gezouten water en kook tot ze gaar zijn.
  • Giet de aardappels uit over een vergiet met de doperwten er in zodat die ontdooien. Maak aardappelpuree met de boter en rasp van 1 citroen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer de doperwten en roer deze door de aardappelpuree. Zet apart.
  • Schil en snijd de wortels en uien en snijd in stukken. Neem een grote ovenschaal en zet die op het vuur. Verhit wat olijfolie in de schaal en laat de wortels en uien onder af en toe omroeren zacht worden. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  • Schenk de melk in een pan en breng aan de kook. Doe de vis er in en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Gebruik een gaatjeslepel om de visstukken uit de pan te halen. Leg even apart.
  • Roer de boekweitmeel in de ovenschaal met de uien en wortelen en lepel vervolgens de hete melk in de schaal. Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt. Roer de diepvries spinazie erdoor tot deze ontdooid is.
  • Breek de vis in parten en voeg die met de mosterd en sap van een halve citroen toe. Verdeel de puree hier overheen en maak een mooi patroon.
  • Zet het geheel in de oven en laat in 40 minuten gaar en goudbruin worden.