Ga terug
spaghetti carbonara

Gastrecept: Spaghetti Carbonara net even anders

Smakelijke en voedzame spaghetti carbonara hoeft helemaal niet tjokvol kaas en spek te zitten. Deze lichtere versie van Gwen bevat groenten en ze maakt gebruik van kwark. Lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram doperwten
  • 15 gram amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram Parmezaanse kaas of 20+ kaasvlokken
  • 1 citroen
  • 150 gram volkoren spaghetti of kies voor glutenvrij
  • 2 plakjes bacon
  • olijfolie
  • 1 ei
  • 100 gram magere kwark of kies lactosevrije kwark
  • 1 handje verse basilicum

Instructies
 

  • Doe de spaghetti in een pan met kokend water. Voeg een theelepel olijfolie en snufje zout toe. Laat het 10 minuten koken.
  • Stoom de doperwten 1 minuut (boven het kokende water van de spaghetti in een vergiet) tot ze zacht zijn.
  • Snij de amandelen in stukjes. Je kunt ook een vijzel gebruiken.
  • Mix de uitgeperste knoflook, de kaas, citroensap en de amandelen in een blender.
  • Voeg de doperwten toe en mix het geheel tot het glad is geworden.
  • Bak de bacon langzaam in een pan met een klein beetje olijfolie tot het knapper is. Leg de bacon vervolgens op een stukje keukenpapier om zo een gedeelte vet kwijt te raken.
  • Doe het mengsel uit de blender in de pan waar de bacon in heeft gezeten en schep het regelmatig om, zodat het niet aanbrandt.
  • Mix de kwark en het ei samen.
  • Voeg de droge spaghetti toe aan het mengsel in de pan en schakel het vuur uit.
  • Voeg het kwark/ei mengsel ook toe aan de pan. Zorg ervoor dat het vuur echt uit is, anders zal het ei gaan stollen. Meng alles goed samen.
  • Serveer het met de gesnipperde bacon, de kaassnippers en basilicumblaadjes.

Notities

Voedingswaarde per stuk: 420 calorieën, 17,8 g vet, 4,2 g verzadigd vet, 23,2 g eiwit, 36,4 g koolhydraten, 9,2 g vezels, 0,6 g zout.