Ga terug
Glutenvrije Rozijnenkoekjes

Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept -

Glutenvrije Rozijnenkoekjes zijn erg makkelijk om te maken. Het resultaat is een knapperig koekje dat nog een beetje zacht is van binnen. Een echte traktatie!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 8 koekjes

Ingrediënten
  

  • 120 gram boter of kokosolie
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 75 gram rietsuiker of oerzoet
  • 1 ei
  • 240 gram amandelmeel
  • 1 mespunt zout
  • 1/2 tl bicarbonaat
  • 100 gram gedroogde cranberries of rozijnen

Instructies
 

  • Warm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Smelt de boter of kokosolie in een steelpannetje, maar verhit het niet.
  • Schenk de boter of kokosolie in een kom en roer de suiker er door totdat het een romig geheel is. Voeg daarna het ei toe en roer door tot het ei volledig is opgenomen.
  • Roer het amandelmeel met het zout en bicarbonaat in een aparte kom even door elkaar en voeg dit dan bij het boter-mengsel. Roer goed door.
  • Voeg als laatste de rozijnen (of cranberries) toe en maak er een mooi deeg van.
  • Laat het deeg een half uur opstijven in de koelkast. Rol er daarna 8 balletjes van die je platdrukt op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in 15-17 minuten gaar. Laat de koekjes eerst goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt, ze zijn nog wat zacht als ze warm zijn.
  • Bewaar de koekjes in een luchtdichte pot.

Notities

Tip: Vries het deeg in balletjes in voor later!