Ga terug
Vegan Cookie Dough2

Vegan Cookie Dough

Heleen Quantrill
Deze cookie dough is veganistisch en smaakt en voelt net als de originele cookie dough op basis van meel. Serveer deze dus gerust met wat fruit als een heerlijke snack!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Snack
Porties 12

Ingrediƫnten
  

  • 1 blikje kikkererwten 250 gram, uitgelekt en goed afgespoeld
  • 2 tl vanille extract of de zaadjes
  • 3 el notenpasta
  • 60 ml notenmelk of andere melk naar keuze
  • Zoet naar keuze en behoefte ik voegde 3 el rijststroop toe
  • 40 gram pure chocola in stukjes gehakt
  • 2 el havermout of havermeel

Instructies
 

  • Doe alle ingrediĆ«nten behalve de chocoladestukjes in een keukenmachine met messen en maal goed door.
  • Schraap met een spatel de randen van de kom even schoon en maal nog even.
  • Herhaal dit een paar keer totdat de textuur heel fijn is.
  • Voeg nu de chocoladestukjes toe en pulseer een keer of drie, vier.
  • Schep het in een kom die je kunt afsluiten en serveer met wat fruit of eet zo van een lepel!

Notities

In de koelkast kun je deze cookie dough goed afgesloten wel een aantal dagen bewaren.
Deze hoeveelheid was ruim voldoende voor ons met de kids. We hebben er drie dagen mee gedaan uiteindelijk. Geen kids? Halveer het recept!