Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kokosmakronen
Heleen Quantrill
Lekkere kokosmakronen maak je zelf met eieren, zoet en kokos. Deze kokosmakronen zijn grover van structuur vanwege het gebruik van kokosvlokken in plaats van rasp.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
Bereidingstijd
12
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
12
minuten
min
Gang
Koek en Gebak
Porties
8
Ingrediƫnten
2
eieren
80
ml
honing of rijststroop
Snufje
zout
300
gram
kokosvlokken
2
el
kokosmeel
Instructies
Neem een ruime kom en kluts hierin de eieren met de honing of rijststroop.
Schep het zout en de kokosvlokken erdoor totdat het goed gemengd is.
Roer het kokosmeel er door.
Zet het beslag een uurtje in de koelkast om op te laten stijven.
Verwarm de oven nu voor op 180 graden.
Maak met een kleine
ijsschep
hoopjes op een bakplaat met bakpapier.
Zet de kokosmakronen in de oven en bak in 10 - 12 minuten gaar en goudbruin.
Laat volledig afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
Tip: Doop de onderkant in wat gesmolten pure chocola!