Ga terug
Kokosmakronen1

Kokosmakronen

Heleen Quantrill
Lekkere kokosmakronen maak je zelf met eieren, zoet en kokos. Deze kokosmakronen zijn grover van structuur vanwege het gebruik van kokosvlokken in plaats van rasp.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 1 uur 12 minuten
Gang Koek en Gebak
Porties 8

Ingrediƫnten
  

  • 2 eieren
  • 80 ml honing of rijststroop
  • Snufje zout
  • 300 gram kokosvlokken
  • 2 el kokosmeel

Instructies
 

  • Neem een ruime kom en kluts hierin de eieren met de honing of rijststroop.
  • Schep het zout en de kokosvlokken erdoor totdat het goed gemengd is.
  • Roer het kokosmeel er door.
  • Zet het beslag een uurtje in de koelkast om op te laten stijven.
  • Verwarm de oven nu voor op 180 graden.
  • Maak met een kleine ijsschep hoopjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Zet de kokosmakronen in de oven en bak in 10 - 12 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat volledig afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
  • Tip: Doop de onderkant in wat gesmolten pure chocola!