Zuurdesem Pannenkoekjes
Heleen Quantrill
Traditionele zuurdesempannenkoekjes zijn een prima manier om overgebleven zuurdesemstarter op te maken. Je hoeft alleen maar eieren, zout en wat zoet toe te voegen om heerlijke pannenkoekjes te maken!
Voorbereidingstijd 8 uur uur
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 8 uur uur 15 minuten min
- 200 ml zuurdesemstarter
- 100 gram volkoren meel naar keuze
- Water
- 2 eieren
- 1/4 tl zeezout
- 1/4 tl bicarbonaat
- Honing naar behoefte
- Kokokolie of boter
Neem je keukenmachine met de mengkom en doe hier het zuurdesem en meel in en meng door elkaar.
Laat tijdens het mengen een beetje water in de kom lopen tot er een lobbig pannenkoekbeslag ontstaat.
Laat dit gedurende de nacht verzuren.
Voeg de volgende ochtend de overige ingrediƫnten toe en kluts alles even goed door elkaar.
Verhit een koekenpan met wat kokosolie of boter en laat hier beetjes beslag in lopen.
Bak de pannenkoekjes zoals je gewend bent tot het beslag op is.