Ga terug
Frambozencake

Kokosmeel Frambozencake

Heleen Quantrill
Voor deze Give-Away van de Wonderpan heb ik een nieuw recept ontwikkeld: Zomerse Frambozencake op basis van kokosmeel. Want bakken met alternatieve melen lukt uitstekend in een wonderpan!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Koek en Gebak
Porties 8

Ingrediƫnten
  

  • 4 eieren gesplitst
  • 1 tl azijn
  • 50 ml gesmolten kokosolie + extra om in te vetten
  • 3 el honing
  • 40 gram kokosmeel gezeefd
  • 2 tl vanille extract
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/8 tl zeezout
  • 150 gram frambozen vers of bevroren

Instructies
 

  • Neem een keukenmachine met een klopper en klop de eiwitten met het beetje azijn tot deze stijf zijn.
  • Klop in een ruime kom de kokosolie, honing, het kokosmeel en de eidooiers door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.
  • Voeg nu de vanille, bakpoeder en zeezout toe en klop nog even door.
  • Zodra de eiwitten zo stijf zijn dat je ze op de kop kunt houden, spatel je ze beetje voor beetje door het kokosmeelmengsel heen.
  • Als laatste vouw je de frambozen erdoor.
  • Vet de binnenste ring van de wonderpan in en schenk hier het beslag in.
  • Zet de wonderpan op het verdeelplaatje op een kookpit, doe de deksel er op en zet de kookpit aan.
  • Draai het vuur laag en bak de frambozencake in 25 minuten gaar en goudbruin.
  • Test tegen het eind van de baktijd of de cake gaar is door er voorzichtig op te drukken. Als de cake terugveert, is hij gaar.
  • Laat de cake bijna helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.