Doe de rijst met twee koppen kokend water in een pan en zet deze op het vuur.
Doe 1/4 tl zout, de halve citroen in de rijst en zet de deksel op de pan.
Breng aan de kook en draai het vuur laag.
Laat zachtjes gaar stomen.
Schil de gember en knoflook en snij in hele kleine stukjes.
Snipper de lente-uitjes en de rode chilipeper.
Snijd de stelen van de koriander fijn.
Verhit een eetlepel ghee of kokosolie in een pan met een zware bodem en fruit hierin de gember, knoflook, lente ui en rode peper met de specerijen en koriander stelen tot deze geurig worden.
Snijd ondertussen de bloemkool in kleine stukjes, schil de zoete aardappel en snijd in evengrote stukjes.
Voeg deze toe aan het specerijenmengsel en bak even om.
Snijd de tomaten grof, giet de kikkererwten af en doe deze ook in de pan.
Schenk de kokosmelk er bij en breng aan de kook.
Voeg eventueel extra kokend water toe als de curry droog lijkt te koken.
De curry is klaar zodra de groenten zacht zijn.
Breng op smaak met zout en peper naar behoefte.
Snijd de muntblaadjes julienne en roer door de yoghurt.
Serveer de curry met de geurige rijst, korianderblaadjes, extra citroen parten en de yoghurt.