Vijg en Vanille repen - Vegan
Heleen Quantrill
Heerlijke, voedzame repen met vijgen en amandelen. Maak ze voor onderweg naar vakantie, mee in de broodtrommel of als snack na het sporten.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
- 100 gram amandelschaafsel
- 50 gram kokosrasp
- 1/8 tl zeezout
- Vanillepoeder van 1 vanillepeul
- 100 gram gedroogde vijgen 12 uur geweekt
- Optioneel: 5 dadels zonder pit
Doe alles behalve de vijgen in een keukenmachine met messen en pulseer kort.
Voeg dan de vijgen toe en pulseer tot er een samenhangend deeg ontstaat.
Optioneel: Voor een zoetere reep voeg je dan ook de ontpitte dadels toe.
Druk het deeg in een vierkant of rechthoekig plastic bakje en laat opstijven in de koelkast.
Snijd mooie repen of vierkantjes en serveer.