Abrikozen Tarte Tatin - Glutenvrij
Heleen Quantrill
Abrikozen en amandel smaken altijd goed samen en deze cake maak je met amandelmeel. Daarom is hij smeuïg en vol van smaak. De kaneel en nootmuskaat geven een heerlijk, zoete kruidige smaak aan de cake.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
- 6 abrikozen gehalveerd en pit verwijderd
- 150 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 100 ml honing
- 2 el amandelmelk of andere melk
- 80 ml zeer milde olijfolie
- ¼ tl kaneelpoeder
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl bicarbonaat
- ½ tl vanille extract
- Mespunt nootmuskaat
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet een bakblik van 23 cm doorsnee/ in 't vierkant in.
Verdeel de abrikozen op de bodem en zet even apart.
Meng in een kom de overige ingrediënten.
Stort het beslag op de abrikozen en zet de cake in de oven.
Bak de cake in 30 minuten gaar en goudbruin. Een tandenstoker moet er schoon uit komen.
Laat de cake iets afkoelen, plaats een bord op de bakvorm en draai het geheel om zodat de cake op de kop op het bord valt.
Serveer met dikke slagroom of een lepel dikke kokosmelk.