Ga terug
Havermout Cupcakes

Havermout Cupcakes uit de Oven

Heleen Quantrill
Werk vooruit en wees de ochtendstress voor met deze havermout cupcakes uit de oven. Voedzaam, makkelijk en favoriet bij velen, deze cupcakes zullen zeker in de smaak vallen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt
Porties 18

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 50 gram zachte boter of kokosolie
  • 100 gram appelmoes
  • 50 gram zoet naar eigen voorkeur
  • 125 ml karnemelk maak je eigen!
  • 250 ml melk
  • 2 tl vanille extract
  • ½ tl zeezout
  • 1 el kaneel
  • 300 gram havermout
  • 2 tl bakpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kluts in een kom de eieren, de boter, appelmoes het zoet, de karnemelk en de melk door elkaar.
  • Doe de overige ingrediënten hierbij en roer nog even door.
  • Neem een bakplaat met cupcake vormen en doe hier cupcake papiertjes in.
  • Verdeel het havermoutmengsel over de vormpjes en zet het in de oven.
  • Bak de havermout cupcakes in 20 - 25 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat even in de oven afkoelen en haal er daarna uit.
  • Serveer direct en nog warm, of koud bij een kop thee of een glas melk.