Ga terug
Kipfilet meet Spinazie en Apetina

Gevulde Kipfilet met Apetina en Spinazie

Heleen Quantrill
Malse kipfilet gevuld met spinazie en Apetina witte kaas. Perfect voor een rustig avondje thuis of voor een dineetje met vrienden. Snel klaar en altijd lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Avondeten
Porties 2

Ingrediƫnten
  

  • 1 kipfilet opengesneden of plat geslagen
  • 2 handen verse spinazie gewassen
  • 2 el Apetina witte kaas blokjes van een Apetina Classic kaasblok
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper
  • Boter en olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en fruit hierin het teentje knoflook tot deze geurig wordt.
  • Bak snel de spinazie mee tot deze geslonken is.
  • Snij het kaasblok in kleine stukjes en leg de kaasblokjes bij de spinazie
  • Leg de kipfilet open en verdeel hierop de spinazie en de kaasblokjes.
  • Vouw de kipfilet dicht en bind hem eventueel extra toe met slagerstouw of tandenstokers.
  • Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Verhit wat meer olijfolie en wat boter in dezelfde koekenpan en bak de kipfilet om en om tot deze goudbruin is.
  • Draai het vuur laag en laat nog even bakken tot de filet door en door gaar is.
  • Serveer met een heerlijke pittige rucola salade.