Ga terug

Pompoensoep met Sinaasappel en Gember

Heleen Quantrill
Pompoensoep met sinaasappel en gember is een smaakexplosie die je niet zult verwachten. Heerlijk verwarmend en kruidig. Perfect tijdens regenachtige winterdagen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram pompoenpuree
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook grof gehakt
  • Rasp en sap van 1 sinaasappel
  • 1 el verse gember geraspt
  • 500 ml bouillon
  • Optioneel: chilipoeder of chili-olie
  • Olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Neem een ruime pan en verhit hierin de olijfolie.
  • Doe het uitje in de pan en roer even om.
  • Zodra de ui glazig wordt, voeg je de knoflook en gember toe.
  • Bak kort op totdat het heerlijk gaat geuren.
  • Voeg nu de pompoenpuree, sinaasappelsap en -rasp en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat een klein kwartiertje pruttelen.
  • Zet eventueel de staafmixer nog even in de soep en serveer met chilipoeder of -olie voor een extra kick.