Ga terug
Cacao Nibs Koffie

Cacao Nibs Koffie (Cacaoffie)

Heleen Quantrill
Maak eens koffie van cacao nibs. Nagenoeg caffeïnevrij en toch die plezierige bittere smaak.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 21 minuten
Gang Drankjes
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 200 gram cacao nibs
  • Heet water
  • Room naar keuze en behoefte

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Spreid de cacao nibs uit over een bakplaat met bakpapier en rooster de nibs in ongeveer 15 minuten. Spatel af en toe om en om.
  • Laat afkoelen en maal ze vervolgens in een koffiemaler tot een fijn poeder.
  • Bewaar dit in een goed af te sluiten pot.
  • Om lekkere cacaoffie te maken maal je per 250 ml heet water 1 theelepel van dit poeder nog iets fijner en doe je het in een cafetière.
  • Schenk daar heet water op en laat dit 6 minuten staan.
  • Druk de 'stamper' naar beneden en schenk in een kopje.
  • Maak je cacaoffie af door er een lekkere scheut (kokos-) room in te doen.

Notities

Tip: Schenk ter voorbereiding ook wat heet water in je kopje en gooi dat weg voordat je de cacaoffie inschenkt. Zo blijft het iets langer heet.