Ga terug
Cacao Nibs Brownies

Cacao Nibs Brownies

Heleen Quantrill
Deze 'no-bake' rauwe brownies zullen elke behoefte aan iets zoets en chocola bevredigen. Tjokvol gezonde vetten door de macadamia noten en avocado en erg gezond door de antioxidanten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Koek en Gebak
Porties 16

Ingrediƫnten
  

  • 1 avocado geschild
  • 100 gram macadamia noten
  • 50 gram cacaopoeder
  • 12 dadels ontpit
  • Cacao nibs
  • Zeezout
  • Optioneel: een beetje honing of een ander natuurlijk zoet naar keuze

Instructies
 

  • Doe alles behalve de cacao nibs in een keukenmachine met messen en pureer tot er een redelijk gladde massa ontstaat.
  • Schraap af en toe met een pannenlikker de zijkanten van de kom om zodat je alles goed meepakt.
  • Proef of het zoet genoeg is voor je en doe er eventueel nog een eetlepel zoet bij.
  • Stort dit ontzettend kleverige goedje in een vierkant bakblik of ovenschaal bekleed met wat bakpapier.
  • Maak je pannenlikker nat en spreid het uit.
  • Bestrooi met cacao nibs en zet in de koelkast.
  • Laat minstens 3 uur opstijven. Maar het is gewoon praktischer om het de avond ervoor te maken.
  • Snijd in stukjes en serveer.
  • Bewaar een week in de koelkast of vries in individuele stukjes in.

Notities

Tip: Voeg wat vanillepoeder of kaneel of chilipoeder toe!