Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Karamel Appel Havermoutpap
Heleen Quantrill
Maak voor de verandering eens havermoutpap met karamelsaus. Heel eenvoudig op basis van zoete dadels. Zonder geraffineerde suikers en veganistisch.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
5
minuten
min
Totale tijd
10
minuten
min
Gang
Ontbijt
Porties
2
Ingrediƫnten
100
gram
havermout
400
ml
water
Snufje
zout
2
appels
geschild en in stukjes gesneden
10
verse dadels
ontpit
1
kopje heet water
eventueel meer
Kaneel
Instructies
Doe de havermout met het water, de zout en de twee appels in een pannetje en breng het aan de kook.
Zodra het kookt, draai je het vuur laag. Laat eventueel een van je smurfen in de pap roeren.
Doe de dadels met het hete water in een blender en pureer tot er een gladde saus ontstaat. Als de karamel te dik is, voeg je wat extra heet water toe.
Verdeel de havermoutpap over twee kommen en schenk de karamelsaus er overheen. Decoreer eventueel met wat stukjes appel.
Bestrooi met kaneel en serveer direct.