Ga terug
Karamel Appel Havermoutpap

Karamel Appel Havermoutpap

Heleen Quantrill
Maak voor de verandering eens havermoutpap met karamelsaus. Heel eenvoudig op basis van zoete dadels. Zonder geraffineerde suikers en veganistisch.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram havermout
  • 400 ml water
  • Snufje zout
  • 2 appels geschild en in stukjes gesneden
  • 10 verse dadels ontpit
  • 1 kopje heet water eventueel meer
  • Kaneel

Instructies
 

  • Doe de havermout met het water, de zout en de twee appels in een pannetje en breng het aan de kook.
  • Zodra het kookt, draai je het vuur laag. Laat eventueel een van je smurfen in de pap roeren.
  • Doe de dadels met het hete water in een blender en pureer tot er een gladde saus ontstaat. Als de karamel te dik is, voeg je wat extra heet water toe.
  • Verdeel de havermoutpap over twee kommen en schenk de karamelsaus er overheen. Decoreer eventueel met wat stukjes appel.
  • Bestrooi met kaneel en serveer direct.