Ga terug
Walnoot-Dadel Cake - Glutenvrij

Roomkaas Topping

Heleen Quantrill
Een cake is niet af zonder een heerlijke topping. Maak deze roomkaas topping en je weet niet wat je proeft!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Koek en Gebak

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram roomkaas op kamertemperatuur ik gebruik Mon Chou
  • 2 el room
  • 3 el ahornsiroop of diksap
  • Optioneel: Sinaasappelrasp gedroogd exotisch fruit in kleine stukjes gesneden, vanille, gehakte nootjes

Instructies
 

  • Doe de roomkaas met de room en ahornsiroop of diksap in een kom en meng dit met een handmixer goed door elkaar.
  • Voeg eventueel een optioneel ingrediĆ«nt toe, roer nog even door elkaar en bewaar de topping tot gebruik in de koelkast.

Notities

Tip: Voor dit recept sneed ik wat gedroogde mango- en ananasstukjes klein en weekte ik die een kwartiertje in heet water zodat ze wat zachter werden. Nadat ik ze goed afgespoeld had, deed ik deze door de roomkaas. De topping zoette ik vervolgens met Mandarijn Diksap van de AH om de smaak enigszins overeen te laten komen.