Ga terug
Rabarber 'Cheese' Cake met Macadamia Noten - Zonder Zuivel of Granen

Rabarber 'Cheese' Cake met Macadamia Noten - Zonder Zuivel of Granen

Iris Maier
Een zuivelvrije 'Cheese' Cake met rabarber en macadamia noten
Gang Gebak

Ingrediënten
  

voor de Bodem

  • 150 gr. amandelmeel
  • 10 Medjool dadels
  • 100 gr. geraspte kokos
  • 2 el. kokosolie
  • rasp van een halve citroenschil
  • evt. paar el. kokosmelk

Voor de 'cheese'

  • 300 gr. macadamia noten ongebrand en ongezouten en enkele uren geweekt in water met wat zout!
  • 150 ml. kokosmelk
  • 4 à 5 el. gesmolten kokosolie
  • 1 à 2 el. honing
  • 2 tl. vanille extract
  • snuf Keltisch zeezout

Voor de Rabarber topping

  • +/- 450 gr. rabarber
  • 80 gr. honing meer of minder naar smaak
  • 1/4 tl. kaneel
  • 1/4 tl. kardemom
  • 1 el vanille extract
  • snuf Keltisch zeezout
  • 1 el. citroensap
  • 4 el. sinaasappelsap
  • 2 el. gelatine poeder

Instructies
 

De Bodem

  • Bekleed de bodem van een taartvorm met bakpapier.
  • Doe het amandelmeel samen met de ontpitte dadels, de kokosrasp, de rasp van de citroenschil en het zout in een keukenmachine en maal alles goed door elkaar terwijl je de kokosolie er langzaam bijgiet.
  • Het moet een mooie, beetje plakkerige deeg bal worden, als het nog wat droog is, kun je er eventueel wat een klein beetje kokosmelk bijgieten.
  • Druk het deeg in de vorm met vochtige handen en verdeel gelijkmatig over de hele bodem.

De 'Cheese' laag

  • Doe de geweekte macadamia noten in de keukenmachine samen met de andere ingrediënten voor de 'cheese' laag in de keukenmachine en mix dit tot een gladde massa.
  • Schep de massa op de bodem en verdeel weer gelijkmatig.

De Topping

  • Was de rabarber schoon en snijd 'm in stukken en doe deze met aanhangend water, de kruiden, het vanille extract en een snuf zout in een pan met dikke bodem.
  • Kook de rabarber gaar in ongeveer 20 minuten, terwijl je regelmatig roert om aanbranden te voorkomen.
  • Mix met een staafmixer de rabarber tot een gladde massa.
  • Als de rabarber bijna gaar is, laat je de gelatine alvast wellen in het sinaasappelsap met citroensap.
  • Roer de gewelde gelatine met het citroen- en sinaasappelsap bij de hete rabarber en roer tot de gelatine helemaal is opgelost.
  • Laat het mengsel afkoelen tot zo'n 40 graden en roer er de honing naar smaak door.
  • Giet het rabarbermengsel op de taart, laat verder afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens enkele uren opstijven in de koelkast of korter in de vriezer.
  • Volgens Dayenne is de perfecte temperatuur om hem te serveren tussen die van de vriezer en de koelkast in. Ik kon het niet uitproberen, want mijn vriezers puilen te erg uit, daar paste geen taart meer in....