Ga terug
Recepten met gehakt

Gehaktballen uit de Slowcooker

Iris Maier
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 20 minuten
Porties 10

Ingrediƫnten
  

  • 2 appels geschild, in stukken en zonder klokhuis
  • 1 el kokosmeel
  • 3 el. fijngehakte salie
  • 1 flinke wortel fijn geraspt
  • 2 uien heel fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 1 kilo rundergehakt
  • 2 eieren
  • nootmuskaat
  • Keltisch zeezout
  • Zwarte peper uit de molen

Voor de saus

  • 2 flessen passata Ć  750ml.
  • handje verse basilicum
  • 5 tenen knoflook fijngehakt of uit de knijper
  • gedroogde oregano
  • Keltisch zeezout
  • Zwarte peper uit de molen
  • snufje chilipoeder

Instructies
 

  • Kook de appelen met een klein scheutje water gaar.
  • Doe de salie en het kokosmeel in een kommetje en giet daar een klein beetje heet water bij.
  • Doe de gehakt in een kom met de eieren, ui, knoflook, wortelrasp, 6 el van de appelmoes, nootmuskaat, het zout en de peper. Als het vocht door het kokosmeel en de salie is opgenomen, kun je dat er ook bij doen.
  • Kneed alles tot een stijf mengsel, is het nog wat vochtig, dan kun je er en klein beetje kokosmeel bijdoen. Let wel op dat je niet teveel tegelijk toevoegt en laat het steeds even rusten nadat je het hebt toegevoegd om het de tijd te geven het vocht op te nemen!
  • Proef of er eventueel nog zout of peper bij moet.
  • Vorm er 10 flinke gehaktballen van en leg deze in de slowcooker.

De saus

  • Doe de passata in een grote kom.
  • Hak de basilicum fijn en roer deze samen met de knoflook, zout en peper en een snufje chilipoeder door de passata.
  • Proef weer even of er nog zout of kruiden bij moeten.
  • Giet de saus over de gehaktballen in de slowcooker.
  • Deksel erop en kook alles gaar in 8 uur op stand 'low'

Notities

In deze gehakt ballen zou je allerlei groenten kunnen verstoppen, in plaats van wortel kun je ook bleekselderij nemen of courgette bijvoorbeeld, of een combinatie.