Kook de appelen met een klein scheutje water gaar.
Doe de salie en het kokosmeel in een kommetje en giet daar een klein beetje heet water bij.
Doe de gehakt in een kom met de eieren, ui, knoflook, wortelrasp, 6 el van de appelmoes, nootmuskaat, het zout en de peper. Als het vocht door het kokosmeel en de salie is opgenomen, kun je dat er ook bij doen.
Kneed alles tot een stijf mengsel, is het nog wat vochtig, dan kun je er en klein beetje kokosmeel bijdoen. Let wel op dat je niet teveel tegelijk toevoegt en laat het steeds even rusten nadat je het hebt toegevoegd om het de tijd te geven het vocht op te nemen!
Proef of er eventueel nog zout of peper bij moet.
Vorm er 10 flinke gehaktballen van en leg deze in de slowcooker.
De saus
Doe de passata in een grote kom.
Hak de basilicum fijn en roer deze samen met de knoflook, zout en peper en een snufje chilipoeder door de passata.
Proef weer even of er nog zout of kruiden bij moeten.
Giet de saus over de gehaktballen in de slowcooker.
Deksel erop en kook alles gaar in 8 uur op stand 'low'
Notities
In deze gehakt ballen zou je allerlei groenten kunnen verstoppen, in plaats van wortel kun je ook bleekselderij nemen of courgette bijvoorbeeld, of een combinatie.