Ga terug
Herfst Fruit Kruimel

Herfst Fruit Kruimel

Heleen Quantrill
Een heerlijke kruimel om fruit wat je hebt liggen mee op te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Dessert
Porties 10

Ingrediƫnten
  

  • 6 zure appels
  • Handvol bramen
  • 2 peren
  • 2 perziken
  • 1 el arrowroot poeder of maizena
  • 3 el honing
  • 300 gram speltmeel
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 2 tl kaneel
  • 3 el honing

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Schil de appels en peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes.
  • Snijd de perziken in partjes en verwijder de pit.
  • Doe al het fruit met de honing en arrowroot in een bakblik van 20x30 cm en roer even om.
  • Maak nu de kruimellaag.
  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de kruimellaag in een kom en meng met je handen tot je een soort zand krijgt.
  • Als je in de kruimel knijpt en het blijft een klomp, is het goed.
  • Strooi het kruimeldeeg over het fruit, verdeel het een beetje en doe het dan in de oven.
  • Bak de Fruit Kruimel in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.

Notities

Je kunt het speltmeel vervangen door havervlokken. De kruimel is dan iets grover van structuur.
De arrowroot mengt met het sap dat uit de vruchten loopt terwijl de kruimel bakt. Hierdoor krijg je een soort sausje en wordt het geheel niet te waterig.