Ga terug
Gevulde Champignons

Gevulde Champignons

Heleen Quantrill
Serveer gevulde champignons als hapje of voorgerecht!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hapje
Porties 24

Ingrediënten
  

  • 2 doosjes witte champignons
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 3 el fijn gesneden peterselie
  • 1 el gesnipperde bieslook
  • 1 klein teentje knoflook uitgeperst
  • ¼ tl zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wrijf de champignons schoon waar nodig en haal de steeltjes er af.
  • Leg de champignons op hun ruggetje op een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de geitenkaas, kruiden en zout in een kom en meng met een vork goed door. Je kunt hier ook een keukenmachine voor gebruiken.
  • Schep van dit mengsel steeds 1 theelepel in een champignon totdat alle kaas op is.
  • Bak de champignons in 20 - 25 minuten gaar.
  • Laat iets afkoelen en serveer.

Notities

Was de champignons niet met water. Ze nemen het water op waardoor de smaak waterig wordt.
Teveel knoflook smaakt erg scherp vind ik. Ik gebruik dan ook teentjes knoflook die je binnenin een bol vindt. Als dit je zelfs nog teveel is, kun je zo’n teentje halveren of een snufje knoflookpoeder gebruiken.