Ga terug
Kastanjepuree met Kokosroom

Zoete Kastanjepuree met Kokosslagroom

Heleen Quantrill
Een bijzonder dessert op basis van kastanjes. Heerlijk zoet en fluwelig zacht.
Voorbereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Dessert
Keuken Nederlands
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram tamme kastanjes gekookt en gepeld
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 vanillestokje zaadjes er uit geschraapt
  • 50 ml water
  • 150 ml kokosroom Zet een blikje een nacht in de koelkast en schep het harde gedeelte er uit. Dit is meestal ongeveer 150 ml

Instructies
 

  • Kook en pel de kastanjes zoals je in de nieuwsbrief hebt kunnen lezen. Wacht na het koken niet te lang met pellen, als de kastanjes afkoelen, is het erg moeilijk pellen!
  • Doe de kastanjes met de suiker en de vanillezaadjes in een keukenmachine met messen.
  • Maal tot er een kruimelige consistentie ontstaat.
  • Laat door de tuit op het deksel van de keukenmachine het water in de kom lopen terwijl de machine draait. Je wilt een romige textuur, niet te nat.
  • Proef nu of de kastanjepuree zoet genoeg is. Voeg desnoods een beetje extra suiker toe.
  • Verdeel de puree over een paar kommetjes.
  • Klop met een handmixer de kokosroom tot er slappe pieken ontstaan. Meestal duurt dit zo'n 2 - 3 minuten.
  • Roer de room voorzichtig door de kastanjepuree.
  • Verdeel dit mengsel over vier kommetjes en laat een aantal uur opstijven in de koelkast.
Trefwoord Lactosevrij