Ga terug
Ontbijt-Koek

Ontbijt-Koek

Heleen Quantrill
Deze ontbijt-koek is een kruising tussen mueslibrood en havermoutkoekjes. Een goed begin van de dag!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Ontbijt
Porties 16

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram speltmeel
  • 150 gram havermout
  • 1/2 tl bicarbonaat
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 tl kaneel
  • 100 gram zachte boter
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje uitgeschraapt
  • 50 gram rozijnen
  • 10 dadels ontpit
  • 100 gram gehakte walnoten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram chocolade chips of gehakte pure chocola min. 70% cacao
  • 50 gram gedroogde cranberries

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Neem een ruime kom en doe hier het meel, de havermout, bicarbonaat, zout en kaneel in en roer even om.
  • In de kom van een keukenmachine met een stevige klopper klop je boter even op zodat deze luchtig wordt.
  • Voeg vervolgens de eieren en vanille toe en kluts even door elkaar.
  • Voeg terwijl de machine rustig draait het meelmengsel toe totdat al het meel is opgenomen.
  • Roer daarna het gedroogde fruit, noten en pitten erdoor met een spatel.
  • Neem een vierkant bakblik en doe hier een velletje bakpapier in.
  • Verdeel het beslag hierin en zet in de oven.
  • Bak de ontbijt koek in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Een tandenstoker moet er schoon uitkomen.

Notities

Je kunt het gedroogde fruit, noten en pitten aanpassen aan eigen smaak en wat je in je kast vindt. Denk bijvoorbeeld aan kokosnoot, hazelnoten, pompoenpitten of gedroogde moerbeien.
Als na 30 minuten de koek nog niet helemaal gaar is, maar al wel bruin, leg dan een velletje aluminiumfolie bovenop de koek en bak nog 10 minuten.