• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Wat is Kangen Water?

geschreven door Heleen Quantrill 3 Reacties

kangen waterKraanwater in Nederland is zonder problemen overal te krijgen en is in vergelijking met veel andere landen, van goede kwaliteit. Toch blijft er nog veel achter in ons water dat we dan evengoed opdrinken. Je kan kraanwater nog verder verbeteren door een apparaat aan je kraan te hangen, waardoor gewoon kraanwater verder schoongemaakt en geïoniseerd wordt. Dit bijzondere water heet Kangen Water.

‘Kangen’ is Japans voor ’terug naar de bron’. Water in zijn puurste vorm dus. Het Japanse bedrijf Enagic brengt waterionisators op de markt die gewoon kraanwater omzetten in Kangen water. Dit systeem wordt inmiddels in ruim 250 ziekenhuizen in Japan gebruikt om de patiënten van gezond en goed opneembaar water te voorzien.

Wat Kangen water zo bijzonder maakt is vanwege drie eigenschappen: het is alkalisch, antioxiderend en micro-geclusterd.

Alkalisch/ Basisch

Kangen water is basisch (pH 8,5-9,5) en geïoniseerd. In het apparaat wordt kraanwater door een elektrolysekamer geleid. Hierbij ontstaan twee verschillende waterstromen die van elkaar gescheiden worden. Bij de ene waterstroom worden de waterstof-ionen (H+) aangetrokken (zuur water) en bij de andere stroom worden de hydroxyl-ionen (OH-) aangetrokken (basisch water). De zure waterstroom wordt afgevoerd en de basische waterstroom is het uiteindelijke Kangen Water.

Basisch voedsel (en drinken) dagelijks consumeren helpt bij een gezonde balans tussen zuur en basisch in het lichaam. Maar laat je hierin niet gek maken: Uiteindelijk is het sleutelwoord dus ‘Balans’. Ons lichaam is toegerust om de juiste zuurbalans in het lichaam te handhaven. Het is bijvoorbeeld erg moeilijk om de zuurgraad van je bloed van buitenaf te beïnvloeden en het is juist gunstig als je maag zuur is. Die zuren zijn nodig om je eten te verteren. Maar met basisch voedsel en drinken wordt meestal geduid op veel groenten en fruit en gezond, mineraalrijk water. Dit zijn zeker geen slechte dingen om in ruime hoeveelheden in te nemen. Mijn ervaring met kangen water is dat het erg lekker smaakt en makkelijk wegdrinkt. Genoeg water drinken per dag is op zo’n manier erg makkelijk!

Antioxidanten

Kangen water heeft een erg hoge ORP waarde. ORP staat voor Oxidation Reduction Potential en wordt uitgedrukt in millivolt. Een negatieve waarde geeft aan dat de wateroplossing in staat is om vrije radicalen af te vangen. Kangen Water heeft een ORP van -450 mV tot -800 mV (afhankelijk van het model) en wordt daardoor ook weleens ‘negatief water’ genoemd.

Vrije radicalen zijn moleculen die een elektron tekort komen en niet schromen deze uit andere moleculen te slopen waardoor deze beschadigd raken. Denk bij dit soort schade aan snelle veroudering en langzaam herstel na sporten, stress of na een operatie (bijvoorbeeld). Maar ook schade door een ongezonde leefstijl of leefomgeving creëert vrije radicalen. Antioxidanten zijn dan nodig om deze schade tegen te gaan.

Het blijkt dat wanneer ratten een maand lang geïoniseerd basisch water drinken de oxidatieve stress in hun lichaam, de vrije radicalen belasting, duidelijk vermindert net als de  DNA beschadiging door vrije radicalen (bron). Verder onderzoek (liefst met mensen) is zeker nog nodig, maar dit gegeven is al erg interessant!

Micro-Geclusterd

watercluster-van-leidingwater-en-basisch-actiefwater1Door het ionisatieproces worden 5 – 6 watermoleculen aan elkaar geclusterd en vormen een zeshoekige structuur. Kraanwater bevat veel grotere clusters met watermoleculen. Hoe kleiner de clustering, des te beter het door het lichaam opgenomen kan worden. Hierdoor kan Kangen water het lichaam veel beter hydrateren. Dit merk je bijvoorbeeld wanneer je ineens veel water drinkt. Dit geeft dan een erg vol en klotsend gevoel. Met Kangen water heb je dit gevoel veel minder omdat het beter en sneller wordt opgenomen. (bron)

Gezondheid Algemeen met Kangen Water

In 1990 presenteerden de artsen dr. H. Hayashi en dr. M. Kawamura de ervaringen van het drinken van basisch water door hun patiënten op een internationaal congres in Texas (bron).

In hun kliniek kregen patiënten basisch water te drinken en werden de maaltijden hiermee bereid. In de vijf jaar die volgden op de installatie van een basisch water apparaat hebben ze de volgende veranderingen vastgesteld:

  • Verlaging van bloedsuikerspiegel bij suikerpatiënten
  • Doorbloedingsverbetering bij weefselversterf door diabetes.
  • Vermindering van de hoeveelheid urinezuur bij jichtpatiënten
  • Leverfunctie, verbeteringen leveraandoeningen
  • Verbeteringen bij en preventie van maag- en darmzweren
  • Normalisering van zowel hoge als lage bloeddruk
  • Klachtenvermindering bij allergische aandoeningen zoals astma, neusslijmvlies irritatie, eczeem en huidontstekingen.
  • Vermindering van diarree na maagoperaties
  • Sneller herstel na buikoperaties
  • Verbetering van de serum bilirubine levels bij pasgeboren baby’s.

batmanghelidjWie graag verder leest over de genezende werking van water, is het boek ‘Water, het goedkoopste medicijn‘ van Dr. Batmanghalidj een aanrader!

Conclusie

Kangen Water is met recht iets bijzonders en zeker de moeite van het nader bekijken waard.

Ook leuk om te lezen!

  • Wat kun je met Kangen Water doen?Wat kun je met Kangen Water doen?
  • Antioxidanten in Voeding en WaterAntioxidanten in Voeding en Water
  • Was je Groenten en Fruit goed SchoonWas je Groenten en Fruit goed Schoon
  • Wat is Micro Clustering?Wat is Micro Clustering?
  • Zelf Kokosyoghurt maken (probiotisch, melkvrij)Zelf Kokosyoghurt maken (probiotisch, melkvrij)
Bijgewerkt op 16/07/20

Categorie: Gezondheid Algemeen Tags: kangen water

Reacties

  1. Angelique zegt

    om

    Bart,

    Kun je mij meer informatie geven- of waar ik meer kan vinden over de methode waarbij water niet wordt geelectrolueerd?

    Beantwoorden
  2. Bart zegt

    om

    Waterionizers zijn achterhaalde technologie. Waar het om draait is waterstof. Er zijn nieuwe technologiën voor handen die water met waterstof verrijken zonder het te elektrocuteren.

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Antioxidanten in Voeding en Water - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] alkalisch water. Onderzoek naar deze antioxidant is zeer veelbelovend. Met name in Japan wordt deze H2 antioxidant veelvuldig ingezet bij genezing van ontstekingsgerelateerde ziekten als reuma en herstel na […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in