• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Walnoot Dadel Broodje – Glutenvrij, Suikervrij

geschreven door Heleen Quantrill 6 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Walnoot Dadel BroodjeSteeds als ik Simon vraag wat voor cake ik voor ‘m kan maken, is het antwoord: Date and walnut cake! Dadel en walnoot cake dus. Het ‘originele’ recept dat ik van m’n schoonmoeder heb gekregen in de vorm van een bijzonder twijfelachtig kookboek, is op basis van wit meel, suiker, wat dadels en wat walnoten. Ik heb ’t een paar keer gemaakt voor Simon z’n verjaardag en een andere gelegenheid waarvoor ik een cake mee wilde nemen. Het resultaat was oke, maar niet iets dat ik met veel plezier at.

Recept verbouwen!

Maar die combi blijft kennelijk toch aantrekkelijk. Dus werd het tijd om zelf een walnoot dadel cake of broodje te maken! Wanneer ik een bepaald recept namaak of een familiefavoriet wil creëren hou ik altijd in m’n achterhoofd dat het mee zou moeten kunnen naar school of naar werk. Soms besluit ik dat het daar toch niet geschikt voor is, maar meer een zoete gelegenheidscake is die perfect op een feestje pas 😉

Dit walnoot dadel broodje slaagde wel met vlag en wimpel. En omdat het niet al te groot is, gaat hij binnen een dag op zodat hij lekker vers blijft. Invriezen gaat overigens ook erg goed. Na het afkoelen pak je het broodje stevig in met plasticfolie en doe je het daarna in een ziploc zakje. Zo blijft je baksel wel drie maanden goed. Vergeet dus niet om op te schrijven wat er in de zak zit en wat de datum is!

Wederom, ik spreek uit ervaring!

Walnoot Dadel Broodje

Dit broodje is niet alleen heerlijk als snack bij een kop thee, maar vult ook erg goed als ontbijt. Een lik boter of kokosolie er op en wat roerei er bij en ik kan de dag vol vertrouwen tegemoet zien!

Omdat hier geen toegevoegde suikers inzitten, is het broodje zeker niet zoet te noemen. Ik had verwacht dat het een soort krentenbrood-zoet zou zijn, maar dat viel eigenlijk best mee. Mijn dochter smeert er daarom graag een beetje honing op en noemt het dan een taartje 🙂

Walnoot Dadel Broodje - Glutenvrij, Suikervrij

Heleen Quantrill
Een heerlijk broodje met voedzame walnoten en dadels, maar minus de gluten of suiker!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Brood, Ontbijt
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 75 gram amandelmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 1/8 tl zeezout
  • 1/4 tl bicarbonaat
  • 3 grote dadels ontpit
  • 3 eieren
  • 1 el appelcider azijn
  • 50 gram walnoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een klein cakeblik met een velletje bakpapier.
  • Neem een keukenmachine met messen en pulseer hier kort de amandelmeel, kokosmeel en het zout en bicarbonaat in.
  • Voeg de dadels, eieren en appelcider azijn toe en pulseer tot er een deeg ontstaat.
  • Voeg als laatste de walnoten toe en pulseer kort. Hoe korter des te groter de stukken walnoot blijven.
  • Stort het deeg in het bakblik en bak het broodje in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat volledig afkoelen in het bakblik voordat je het broodje er uit haalt.

Bewaar dit broodje in een luchtdichte doos in de koelkast als je vermoed dat het niet binnen een dag opgegeten gaat worden.

Ook leuk om te lezen!

  • Meerzadenbrood – Glutenvrij, LactosevrijMeerzadenbrood – Glutenvrij, Lactosevrij
  • Mijn Top 10 Favoriete Producten in de KeukenMijn Top 10 Favoriete Producten in de Keuken
  • Vijg en Notenbrood – Glutenvrij, LactosevrijVijg en Notenbrood – Glutenvrij, Lactosevrij
  • Koolhydraatarm ZonnebloembroodKoolhydraatarm Zonnebloembrood
  • Perzik en Citroen Clafoutis – Glutenvrij & LactosevrijPerzik en Citroen Clafoutis – Glutenvrij & Lactosevrij
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Brood, Recepten Tags: amandelmeel, brood, dadel, kokosmeel, walnoot

Reacties

  1. Helen Ibrahim zegt

    om

    Hoi Heleen,

    Bedankt voor je leuke recept, het ziet er heerlijk uit. 🙂
    Kun je het broodje ook buiten de koelkast bewaren ? bijv. in een luchtdichte broodtrommel met een doek eroverheen op het aanrecht.

    Groetjes,

    Helen

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Hallo Helen,

      Ja, maar dan is het minder lang houdbaar, een dag of drie hooguit.

      Groetjes!

      Beantwoorden
  2. Heleen Quantrill zegt

    om

    rita,

    Hey Rita,

    Het kan de moeite waard zijn om ers bij De Tuinen te kijken. Vaak hebben ze daar aanbiedingen waardoor bijv. amandelmeel per kiloprijs goedkoper is.

    Groetjes!

    Beantwoorden
  3. rita zegt

    om

    Hoi Heleen,

    Lijkt me lekker, gaan we van de week maken.
    Waar kan ik amandelmeel het beste door vervangen?
    Ik vind het wel heel erg prijzig, bij bio toko 23,50 euro per kilo!!!
    of kan ik het ergens goedkoper krijgen?

    groetjes Rita

    Beantwoorden
    • Marnix zegt

      om

      Probeer het eens bij De Notenshop. Daar kost amandelmeel minder dan de helft https://www.denotenshop.nl/amandelmeel.html

      Beantwoorden
    • Marianne zegt

      om

      rita,

      Zelf maken! Gaat heel goed in een keukenmachine.

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in