• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Waarom rauwe ongepasteuriseerde honing gebruiken?

geschreven door Heleen Quantrill 6 Reacties

Waarom rauwe ongepasteuriseerde honing gebruiken?

Snoepen van rauwe ongepasteuriseerde honing
Anders dan bij suiker waar door het verwerken alle goeie eigenschappen verloren gaan, bevat rauwe honing nog steeds alle goeie enzymen die de vertering ervan ondersteunen. Honing is een eeuwenoud zoetmiddel en wordt evenlang geprezen om zijn goede eigenschappen. Deze dikke honing van Greidanus honey mill in Canada bevat zelfs de pollen nog. Deze worden aanbevolen in de strijd tegen velerlei allergische reacties. Honing is kennelijk niet geschikt voor kinderen onder 1 jaar vanwege het (zeer zeer kleine) risico op botulisme…
Te verkrijgen bij C1000 Greidanus, Emmeloord

De voordelen van honing:
  • Honing jaagt de bloedsuikerspiegel niet zo dramatisch op als suiker. Gebruik nog altijd met mate natuurlijk. Het blijft een zoetmiddel.
  • Het kan op een wond aangebracht worden vanwege zijn anti-bacteriele eigenschappen.
  • Het helpt bij vertering van voedsel. Als je een lepeltje rauwe honing voor het eten inneemt, zorgt het voor een goede vertering van je maaltijd.
  • Bij grote lichamelijke inspanningen (ook bij een bevalling!) is het een uitstekend middel dat voor een directe oppepper zorgt. Omdat het een monosacharide is, wordt het direct in je bloedbaan opgenomen, zonder eerst door het gehele verteringsproces te gaan.
Andere toepassingen van honing.
Honing is prima te gebruiken in baksels en als zoetmiddel in pap en dergelijke. Houdt er wel rekening mee dat de zoetkracht verminderd tijdens het bakken. Je kan er voor kiezen daarom altijd een stuk fruit toe te voegen aan het beslag (geraspt of geprakt). Hierdoor blijf het baksel langer smeuig en hoef je niet extra honing toe te voegen voor de zoete smaak. Zelf gebruik ik goedkopere, heldere honing (koudgeslingerd) om mee te bakken. De rauwe honing roer ik af en toe door mijn koffie of los ik op in water met citroensap als drinken voor de kindertjes. Ook is het een traktatie om de honing door dikke yoghurt te roeren. Voeg wat amandelen of walnoten toe voor de crunch en je hebt een heerlijk toetje of snack.
Het enige nadeel van de rauwe honing hier vermeld, is het feit dat het in een plastic container zit (3kg!). Je kan deze overigens ook per krap een pond in een glazen pot krijgen. Zelfde merk, zelfde winkel. De enige betere honing is denk ik direct bij de imker vandaan! Dit gaan we morgen zien op de Oogstdag bij een fruitteeltbedrijf hier een dorp verderop. Erg benieuwd wat hij me nog kan vertellen!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Hoe gezond is hennepzaad?Hoe gezond is hennepzaad?
  • Moerbei en Goji Cruesli met Extra’sMoerbei en Goji Cruesli met Extra’s
  • 17 Leuke Dingen die je kan doen voordat de Baby komt17 Leuke Dingen die je kan doen voordat de Baby komt
  • Perfecte Spelt Scones met KarnemelkPerfecte Spelt Scones met Karnemelk
  • Onbewerkt Eten Uitdaging Week 9: Buiten de Deur etenOnbewerkt Eten Uitdaging Week 9: Buiten de Deur eten
Bijgewerkt op 15/02/15

Categorie: Gezondheid Algemeen

Reacties

  1. Heleen Quantrill zegt

    om

    Hoi Ton,

    Deze honing komt specifiek bij een C1000 bij ons in de buurt vandaan, omdat de eigenaar Greidanus heet. Je kan ook bij een natuurvoedings- of reformwinkel kijken naar ‘koudgeslingerde’ honing. Deze is ook onverhit (rauw).

    Veel succes!
    Heleen

    Beantwoorden
  2. Ton zegt

    om

    Hoi. Wordt deze honing nog steeds verkocht bij C1000? Ik heb geen C1000 in de buurt, maar om een lekkere rauwe honing te proberen wil ik best een keer om fietsen. 🙂

    Bedankt 🙂

    Groetjes, Ton.

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Die hele grote potten heb ik niet eerder gezien, wel die kleinere.
    Grote kans dat Greidanus dit ook niet weet. Niet veel mensen zijn bezig met het vermijden van genetisch gemanipuleerde gewassen.
    Ik kom niet zo vaak in die winkel, andere supers zijn dichterbij.

    Ik heb meestal biologische honing. Laatst bracht manlief een potje honing mee die hij gekregen had op een bijeenkomst. Het was van een imker uit Overijssel. De honing is heel licht van kleur, stevig en doet een beetje denken aan witte chocolade. Superlekker en hij voelt heel gezond.
    Heb jij weleens honing gekocht van de kinderboerderij in Emmeloord? Ik vind het prachtig om die bijen te zien werken in de korven.

    Groetjes, VeggieMo

    Beantwoorden
  4. Heleen Quantrill zegt

    om

    Ik zou het eerlijk gezegd niet weten in dit geval. Je zou Greidanus zelf kunnen vragen, maar of hij 100% eerlijk zal zijn of het fijne er van weet… dat betwijfel ik.
    Staan er weer van die grote potten dan? Die heb ik al tijden niet meer gezien, alleen de pond-potten (of halve pond wat was t)

    Groetjes
    Heleen

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    om

    Ik woon in Emmeloord en heb die potten met honing zien staan. Ik vraag me wel af hoe het zit met besmetting met genetisch gemanipuleerde gewassen.
    Ik heb gelezen dat die kans is in de VS en Canada groter dan hier.
    Weet jij hier meer van?

    Groetjes, VeggieMo

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Immuunsysteem Versterken in 8 stappen | Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] eigenschappen die bij een zere keel erg hard nodig zijn. Kies het liefst voor zo puur mogelijke, rauwe honing. Liefst bij de imker zelf, als je er eentje weet. Het kan nooit kwaad om daar een pot van in huis […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in