• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

De Voordelen van Kippenbouillon – In een zakje

20 mei 2017 geschreven door Heleen Quantrill 5 Comments

Kippenbouillon Broth of LifeKippenbouillon, of om precies te zijn: soep getrokken van de botten van een (liefst biologische) kip is erg gezond. Kippensoep is een natuurlijke bron van gelatine, mineralen en aminozuren die makkelijk door ons lichaam worden opgenomen. Ik heb eerder geschreven over de gezondheidsvoordelen van gelatine en je vindt een heerlijk recept voor kippensoep hier.

Het collageen dat van nature voorkomt in kippenbouillon ondersteunt een gezonde nagel- en haargroei en helpt de elasticiteit van de huid te verbeteren. Ook helpt dat collageen in de darmen. Het ondersteunt namelijk het natuurlijke proces van herstel in de darmwand. Dus voor degenen met darmklachten, is het een heel goed idee om door middel van kippenbouillon regelmatig een portie collageen binnen te krijgen.

Kippenbouillon is ook een ‘ouderwetse’ manier om verkoudheid en griep tegen te gaan. Om aan te sterken en het genezen te bespoedigen, is het drinken van kippenbouillon erg goed. Het wordt ook wel Joods Penicilline genoemd 🙂

Maar in het algemeen is kippenbouillon een erg lekkere aanvulling op je maaltijd. Ik serveer het wel eens tijdens het ontbijt als soep, of gebruik het als basis voor het maken van stoofschotels of sauzen. Als ik nog een beetje bouillon over heb, meestal op maandagmiddag als we zondag’s kip hebben gegeten, schenk ik dat door de roerbak die ik dan meestal maak. Extra voedingswaarde en smaak!

Kippenbouillon uit een Zakje!?

Tegenwoordig is er ook kippenbouillon in poedervorm te krijgen. En nee, dan heb ik het niet over de vieze bouillonblokjes of -poeder van bekende A-merken. Ik heb het dan over Broth of Life. Dit bedrijf heeft zich tot doel gesteld om kippenbouillon in gedroogde vorm aan te bieden om het zo voor meer mensen en in meer situaties bruikbaar te maken. Een pan met zacht kokende kippenbouillon is natuurlijk erg lekker, maar niet altijd mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan vakantie, als je veel buitenshuis bent of gewoon als je het niet prettig vindt om heel regelmatig zo’n pan op het vuur te hebben.

Daar komt bij dat verse kippenbouillon lastiger te bewaren is. Zelf vries ik het in verschillende porties in, maar dat betekent dat ik de bouillon alleen maar kan verwerken in warme gerechten. En dat is niet altijd mogelijk. Deze gedroogde kippenbouillon kun je bijvoorbeeld ook over je salade strooien of over je groenten om ze te verrijken (vergeet de boter niet!). Je kunt het eigenlijk gebruiken zoals je elke gedroogde smaakmaker gebruikt: over je maaltijd, over je gekookte eitje, door een groene smoothie of gewoon als ‘instantbouillon’ om een saus mee te maken.

In vergelijking met andere bouillonpoeders is de kippenbouillon van Broth of Life hoogwaardig te noemen. De bouillon is getrokken van biologisch gehouden kippen, bevat geen onnodige toevoegingen als suiker(s), smaakversterkers of vulmiddelen. Alleen ingrediënten die je zelf ook in je kippenbouillon zou doen. De botten bouillon van kip bevat niet alleen gelatine, maar ook essentiële glycosaminoglycanen zoals glucosamine, hyaluronan en chondroïtinesulfaat.

Gazpacho met bouillonpoeder

Een erg lekker, zomers recept waarbij je gebruikmaakt van deze bouillonpoeder, is een tomatengazpacho met rauwkost! Tomatengazpacho Kippenbouillon

Tomatengazpacho met Rauwkost
 
Save Print
voorbereiden
10 min
kooktijd
totale tijd
10 min
 
Zomerse, koude tomatensoep met verse groenten en een extra gezondheidsboost van de kippenbouillonpoeder!
auteur: Heleen Quantrill
type recept: Soep
porties: 6
Ingrediënten
  • 1 komkommer, in stukjes gesneden
  • ½ rode ui
  • 4 Roma tomaten, grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 limoen, sap uitgeperst
  • 750 ml goede kwaliteit tomatensap (lees het etiket!)
  • 50 ml goede kwaliteit olijfolie
  • 3 el rode wijazijn
  • 2 el kippenbouillonpoeder
  • Zout, peper en chilipoeder naar smaak
  • Garnering van kleine stukjes groenten die in de soep zitten
Werkwijze
  1. Doe alle ingrediënten behalve de garnering in een blender en pureer tot je een mooie, gladde soep hebt.
  2. Je kunt de soep direct serveren of een paar uur in de koelkast op smaak en temperatuur laten komen. Zeker op warme dagen is het laatste aan te raden.
  3. Vergeet niet de mooie garnering!
Notities
Deze gazpacho vriest erg goed in!
Hou je van pit? Doe er dan een rood pepertje bij tijdens het blenden!
3.4.3177

 

Ook leuk om te lezen!

  • Romige Knoflooksoep {Zuivel- en Graanvrij}Romige Knoflooksoep {Zuivel- en Graanvrij}
  • 5 Redenen om Elke Dag Collageen te nemen5 Redenen om Elke Dag Collageen te nemen
  • Collageen voor geweldige Huid, Haar en Nagels!Collageen voor geweldige Huid, Haar en Nagels!
  • Kruidenthee met een boost voor je DarmenKruidenthee met een boost voor je Darmen
  • Collageen als Complete Proteïne + Winactie!Collageen als Complete Proteïne + Winactie!
Bijgewerkt op 19/05/17

Filed Under: Gezondheid Algemeen, Recepten, Soepen Tagged With: bouillonpoeder, collageen, gazpacho, kippenbouillon

Reacties

  1. marjan zegt

    20 mei 2017 at 18:23

    mmmm. dit lijkt me ideaal.
    Klinkt goed, alleen toen ik even vrder kee, schrok ik me een hoedje, die prijs….sorry, dure pan soep.
    Hier met gezin met 8 personen, dus pan soep van 4 liter… dan is het zakje bouillon wel snel leeg.
    Jammer.

      marjan(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • marjan zegt

      20 mei 2017 at 18:24

      sorry…moest zijn :verder keek…typ foutje, van de schrik denk@@@

        marjan(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
      • Heleen Quantrill zegt

        22 mei 2017 at 10:03

        Deze bouillonpoeder is ook niet zozeer bedoelt om direct een hele pan soep van te maken, maar meer om de voordelen van kippenbouillon erg eenvoudig aan andere gerechten te kunnen toevoegen zonder steeds een grote pan soep op het vuur te hebben staan. Ter voorbeeld: een theelepel van deze poeder over je salade strooien of door een groene smoothie te doen. Zie het meer als supplement dan als regulier bouillonpoeder. Hopelijk neemt dat iets van de schrik weg 😉

        Fijne dag!

          Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

        Beantwoorden
        • marjan zegt

          23 mei 2017 at 11:39

          oke ik snap het,
          dus als je een ziek kind heb… theelepeltje in kokend water en lekker laten drinken en dan dus de voordelen van die zelf getrokken kippensoep….

            marjan(Quote)  (Reageer)

          Beantwoorden
          • Heleen Quantrill zegt

            24 mei 2017 at 14:17

            Ja, dat is een goed voorbeeld

              Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

greenpan banner kortingscode

Partners

Copyright © 2019 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2019 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

This site uses cookies: Find out more.