• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Uitdaging: Vandaag ben ik jarig! Verjaardagsmenu zonder suiker

2 februari 2013 geschreven door Heleen Quantrill 23 Reacties

En dat ik maar een grote meid mag worden 😉

Een lastig ding wanneer je let op wat je eet, zijn speciale momenten zoals verjaardagen en feestdagen. Nu zijn dat ook momenten waarop je kan zeggen er even niet mee bezig te zijn, maar wat als ik je laat zien dat je er eigenlijk heel eenvoudig een draai aan kan geven zodat er niet of nauwelijks rare dingen in huis komen? Voordelen te over: Qua budget zal het waarschijnlijk meevallen, je hebt de volgende dag geen suiker-kater, wat overblijft aan eten kun je zelf de volgende dag met een gerust hart opeten en hoeft dus niet weggegooid te worden (of zondig je twee dagen??).
Vandaag komen familie en wat vrienden langs om samen een Afternoon Tea te hebben. Lekker makkelijk voor mij, leuk voor mijn gasten en hopelijk hebben we een heerlijke middag samen. Ik heb mijn ontbijt ook al besteld (ik schrijf dit vrijdagavond, vandaar): Koffie met een croissant (mijn grote zwak), bloemen en mooie tekeningen van de kinderen. In bed. Simon moet dit regelen, dus het is beter om HEEL duidelijk te zijn ;-). De rest van de dag heb ik geen intentie om uit de band te springen. Ik wil genieten, maar dan voornamelijk van mijn geliefden.
Wat ik vandaag zal serveren? 
Dat zien jullie maandag! Ik wil mijn moeder ook verrassen en aangezien ik mijn artikelen altijd om half acht ’s ochtend publiceer, zou het dus geen verrassing meer zijn voor haar. 😉
Maar ik wil zeker wel een tipje van sluier lichten en jullie wat ideeën van de hand doen.
Zoet Gebak
De lekkerste chocoladecake ooit!
Vanille Cupcakes (ook als cake te maken, verleng dan de baktijd met 10 tot 15 minuten)
Worteltjestaart
Avocado Cheesecake
Appeltaart
‘Custardpie’
Hartige hapjes
Mini Ei-pizzaatjes
Zelfgemaakte kipsalade
Lekkere soep
Crackers
Rauwkost en ongebrande noten
  • Serveer koffie en thee zonder zoetjes of reguliere suiker. Zet een flesje agave of honing op tafel. Dat heb je vaak wel in huis en voorkomt dat je voor een enkele persoon suiker of erger, zoetjes in huis moet halen. Verstokte zoetjesgebruikers hebben ze vaak ook zelf op zak 😉
  • Biologische rode wijn zit tjokvol flavonoïden (meer dan in druivensap). Bijna elke supermarkt verkoopt er wel eentje of meer. Zet er dus een fles van op tafel naast ongebrande noten, rauwkost en zelfgemaakte mayo om te dippen.
  • Ik haal nooit frisdrank in huis. Ik koop troebel appelsap, troebel perensap, groentesap en spa rood. Nooit een klacht gehad en nooit meer half leeggedronken flessen Sprite of Cola die na het feest toch leeggegooid worden voor het statiegeld. Zonde van mijn geld! Sap en spa rood drinken we wel op (hoewel ook dat alleen met feestjes in huis gehaald wordt) en gecombineerd is het een leuk drankje voor de kinderen.
  • Ik heb bijna altijd wel een pan soep op staan. Erg handig als volk blijft plakken en trek krijgt in iets hartigs. Ook daarom is kippenbouillon maken en invriezen erg handig. Voeg groenten naar keuze toe, pureer, breng op smaak met zout en peper en kruiden en klaar.
  • Waar ik me vaak aan erger zijn de verplichte snoepzakjes die uitgedeeld worden aan kinderen. De inhoud wordt vaak binnen een half uur verorbert en het resultaat is niet prettig. Het is al een drukke omgeving, dus kinderen opjutten met suiker en kleurstoffen is geen goeie combinatie. Ik haal geregeld uitdeelzakjes en kleine speeltjes in huis en deel die uit op feestjes. Zo ook dat van mij. Wij hebben kinderen, dus komen er kinderen mee met broer en schoonzus en vrienden. Zo gaat dat. Zakjes staan klaar en worden uitgedeeld als de kinderen zich vervelen. Verder kunnen ze mee-eten van wat er op het buffet staat. Zien eten is doen eten.
  • Ik serveer nooit. Heb ik een grondige hekel aan. Ook bij anderen overigens. Het risico daarvan is dat je de hele avond op dezelfde plek zit, mogelijk naast een potentieel dodelijk saai persoon. Zo lang als ik met Simon samenben vieren we feestjes in buffet stijl. Warme dingen en koffie in de keuken, bier in de bijkeuken of buiten, hapjes en drankjes in de achterkamer. De enigen die ik wil serveren, zijn mijn oma’s. Oké, het eerste rondje koffie wil ik nog wel inschenken. Daarna pakt iedereen wat hij/ zij wil. Resultaat: ik kan ook met mijn gasten praten, iedereen loopt rond en praat (hopelijk) met meerdere personen en ik loop me niet de benen uit het lijf om iedereen van hapjes en natjes te voorzien. Blègh…
Benieuwd naar wat ik vandaag serveer? Kom dan maandag terug voor de foto’s!
Recepten die niet op mijn site staan, kun je vinden in mijn nieuwe kookboek ‘Eet Goed, Voel je Goed’. Je vindt daar nog meer suggesties voor verschillende soorten feesten en gelegenheden!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Avocado’s Invriezen voor later GebruikAvocado’s Invriezen voor later Gebruik
  • PruimenchutneyPruimenchutney
  • Kokosmeel Scones – GraanvrijKokosmeel Scones – Graanvrij
  • Shampoobars – Wat is het en is het wat?Shampoobars – Wat is het en is het wat?
  • Aardbeitaartje voor 1 – GlutenvrijAardbeitaartje voor 1 – Glutenvrij
Bijgewerkt op 28/07/15

Categorie: Drankjes, In de Keuken, Recepten, Uitdaging

Reacties

  1. Anonymous zegt

    3 februari 2013 om 13:05

    Van harte gefeliciteerd. Wat een goede tips om een verjaardag gezond te vieren:)
    Groet,
    Ans

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Diana zegt

    2 februari 2013 om 22:52

    Ik ben nog net op tijd om je te feliciteren met je verjaardag. Dus: van harte gefeliciteerd!
    Wij hebben binnenkort ook een verjaardag te vieren, dus ik ben benieuwd naar de recepten en foto’s.

      Diana(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    2 februari 2013 om 21:28

    Van harte!

    Groeten, judith

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. izerina zegt

    2 februari 2013 om 19:48

    Van harte gefeliciteerd. En laat alle lekkers iedereen goed smaken.

      izerina(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    2 februari 2013 om 17:33

    Gefeliciteerd!!!

    Groeten
    Margriet

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. lvdh zegt

    2 februari 2013 om 14:55

    Gefeliciteerd Heleen,

    En een fijne dag. Wij doen het ook altijd in buffet vorm kei handig. Maar voor dat ze dan eens gaan pakken pfft….. Ik roep meestel ‘ het is zelf pakken of nix eten’ !! Dat werkt.
    De vorige verjaardag had ik alleen maar gezonde taarten gemaakt en de hapjes waren altijd al gezond. Ik heb geen klachten gehad. Ze namen bijna allemaal nog een stuk taart om die ook eens te proeven. Dus gewoon doen het is jouw feestje!

    Lies

      lvdh(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • annie laumen zegt

      2 februari 2013 om 17:10

      Hoi hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag
      Ik kijk al een tijdje mee op je blog
      Ik en manlief volgen het atkins dieet
      en zijn al de nodige kilo’s afgevallen
      Afgelopen week heb ik je kookboek binnen gekregen
      Grt Annie Laumen

        annie laumen(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    2 februari 2013 om 13:47

    Hartelijk gefeliciteerd Heleen,een fijne dag gewenst,omringd met allen die je lief zijn.
    ’n leuk idee!! het buffet.
    Groeten,…….Hansje.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Anonymous zegt

    2 februari 2013 om 13:18

    Heleen, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en geniet ervan! Afgelopen verjaardag heb ik ook ongezonde troep gekocht, puur omdat de mensen die komen zo ontzettend aan zout en suiker gewend zijn, dat ze gezond eten niet lekker vinden. Heb er natuurlijk ook gezonde hapjes bijgedaan, maar ik kon het niet opbrengen om geld en energie te stoppen in iets wat niet gewaardeerd wordt. Na het feestje heb ik alle troep zo in de kliko laten zakken of meegegeven. Was een gezellig feestje omdat ik geen ergernis had en de “schade” vooral bij mijn kinderen beperkt werd tot 1 dag. Nou moet ik wel zeggen dat ze de leeftijd van snoep voorbij zijn en dat dus niet meer binnen krijgen. Het heeft zich beperkt tot de verjaardagstaart en wat chips en frisdrank. De meeste dagen van het jaar gaat het gewoon goed 😉 dus het feestje was ook een feestje. Gr. Adrielle

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  9. Nelly zegt

    2 februari 2013 om 13:58

    Gefeliciteerd met je verjaardag.

    Nelly

      Nelly(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  10. Karin zegt

    2 februari 2013 om 13:04

    Van harte proficiat met je verjaardag!! Knap van je dat je ook op deze dag zo bewust met eten bezig blijft en dat ook aan anderen wil meegeven! Ben benieuwd naar wat je serveert. Een hele fijne dag gewenst!!

      Karin(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  11. Cosy and Cute zegt

    2 februari 2013 om 12:08

    Van harte gefeliciteerd en geniet van deze bijzondere dag!!!
    Ik kan niet wachten tot het maandag is. Dit blijft bij ons namelijk ook altijd een gevecht: wat haal je in huis en waar laat je de (ongezonde) restjes.
    Groetjes,
    Karin

      Cosy and Cute(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  12. Anonymous zegt

    2 februari 2013 om 10:52

    Hoi Heleen,

    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Veel plezier vandaag met de mensen die er voor jou toe doen.

    Ik ben ook benieuwd naar wat je maandag te vertellen hebt. We hebben volgende week zelf een verjaardag te vieren en ik wil dan graag lekkere maar ook gezonde hapjes maken. Vooral omdat mijn zusje heel erg gevoelig is op tarwe, suikers en lactose. Dus kom maar op met je tips ;-).

    Groetjes, Chantal

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  13. annie zegt

    2 februari 2013 om 09:59

    Van harte gefeliciteerd!! en een fijne dag toe gewenst. Leuk idee die lekkere, gezonde hapjes, traktaties en ook het buffetstijl. Zal dat hier denk ik ook maar invoeren, want loop mij iedere keer de benen uit het lijf. Die gezonde dingen gaan er bij een aantal, vooral kinderen ook moeilijk in. Anders net als ik vroeger opgevoed.
    Ik ben benieuwd maandag!

    groetjes Annie

      annie(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  14. Anne M zegt

    2 februari 2013 om 09:07

    Van harte gefeliciteerd! Lijkt me een handige manier waarop jij je verjaardag viert. Leuk met zo’n buffet. 🙂 Geniet ervan!

      Anne M(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  15. AnKe zegt

    2 februari 2013 om 08:25

    Proficiat en een fijne dag!
    Groeten
    An

      AnKe(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  16. Mariska4kids zegt

    2 februari 2013 om 09:17

    Van harte gefeliciteerd!

    Heerlijk al die hapjes, daar hoef ik bij mijn familie ook niet aan te komen, of gewoon een keer proberen ;-). En wat betreft die uitdeelzakjes, ik vind dat soms zo’n “verplichting” geworden. Ik vergeet dat meestal. Ze krijgen de hele dag al genoeg, dus van mij mogen ze er 1 dingetje uit opeten en de rest voor andere dagen.

    Maak er een leuke dag.
    Gr, Mariska

      Mariska4kids(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  17. Marije zegt

    2 februari 2013 om 08:08

    Lieve Heleen,
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!
    Hele fijne dag!!!
    Veel liefs en Zegen voor je komend levensjaar!

    Echt mijn droom verjaardag om zo te vieren, heb mijn familie wel eens wat voorgeschoteld nav recept van je, nou vonden ze vies, Uit beleefdheid namen ze 1 hapje!! om dat het gezond is, als ze bij mij zijn, eerste wat ze vragen waar is de chips, en cola… (zo ben ik ook opgevoed met vette bewerkte troep)
    Echt ik kijk uit naar maandag als de fotos er komen!!

    Liefs Marije

      Marije(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  18. Anonymous zegt

    2 februari 2013 om 07:40

    Heel hartelijk gefeliciteerd! Het klinkt alsof het een hele mooie dag gaat worden voor jou en de jouwen! Geniet er van!
    Wat leuk dat je moeder meeleest.
    Tot maandag, Marjolijn.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  19. Mariëtte zegt

    2 februari 2013 om 08:05

    Heleen, van harte meid! Ik wens je een feestelijke dag en een mooi en gezond nieuw levensjaar toe! Geniet ervan.
    Ik ben woensdag jarig en dat buffetje dat spreekt me erg aan. Ook maar eens doen….

      Mariëtte(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  20. Lot zegt

    2 februari 2013 om 07:51

    Hartelijk gefeliciteerd en je makt mij blij met je ideeen voor de diverse traktaties.
    Over 5 weken ben ik zelf jarig en zal ik dat in een nieuw huis vieren met uitgebreide lunch.

      Lot(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  21. zeeuws knoopje zegt

    2 februari 2013 om 07:20

    Fijne verjaardag! en je hebt groot gelijk dat je het in buffetvorm doet. Tenslotte is het jouw dag en JIJ moet genieten!

      zeeuws knoopje(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  22. Hannie zegt

    2 februari 2013 om 07:10

    Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag Heleen!
    En fijne en gezellige dag, en ben benieuwd wat voor lekkers je hen voor gaat schotelen.
    Dus ik kom maandag weer terug.[ lees trouwens vaak je blogs…, je hebt zoveel tips!]

      Hannie(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.