Zomerse Kersen en Blauwe Bessen Clafoutis
Een zomerse kersen en blauwe bessen clafoutis is ontzettend eenvoudig te maken en smaakt altijd goed. Als dessert met een bolletje ijs, of gewoon als ontbijt. Heerlijk!
    Porties Prep Tijd
    6porties 10minuten
    Kook Tijd
    30minuten
    Porties Prep Tijd
    6porties 10minuten
    Kook Tijd
    30minuten
    Ingrediƫnten
    Instructies
    1. Verwarm een oven voor op 180 graden en smeer een ronde bakvorm in met kokosolie.
    2. Doe hier het fruit in en zet even apart.
    3. Kluts de eieren met de amandelmelk los en voeg de citroenrasp en honing toe.
    4. Zeef de kokosmeel in de eieren en kluts goed door.
    5. Laat het beslag 5 minuten staan om te checken of het dik genoeg is. Je wilt een soort pannenkoekbeslag hebben.
    6. Als het beslag naar je zin is, schenk je het over het fruit in de bakvorm en zet je de clafoutis in de oven.
    7. Bak de clafoutis in 30 minuten gaar en licht goudbruin. De clafoutis mag in het midden nog iets wiebelen.
    Notities
    • Is je beslag te dik en loopt het niet mooi van de garde af? Voeg dan steeds een eetlepel water of amandelmelk toe en roer door tot het dun genoeg is.
    • Is je beslag te dun en blijft het niet hangen aan de garde? Voeg dan een theelepel kokosmelk toe, roer door en herhaal dit tot het dik genoeg is.
    • In plaats van honing kun je ook ahornsiroop of een paar drupjes stevia toevoegen.
    Bijgewerkt op 30/07/18