Zelf Hummus maken!
De lekkerste hummus maak je zelf! Op basis van gekookte kikkererwten, tahin en de beste olijfolie ben je verzekerd van de beste smaak en het mooiste resultaat. Geef er je eigen draai aan met specerijen of zelfs groenten.
    Porties Prep Tijd
    300gram 10minuten
    Passieve Tijd
    10minuten
    Porties Prep Tijd
    300gram 10minuten
    Passieve Tijd
    10minuten
    Ingrediƫnten
    Instructies
    1. Doe het teentje knoflook in de keukenmachine met messen en voeg de citroensap en zout toe. Maal kort zodat de knoflook fijn is. Laat minstens 10 minuten staan.
    2. Voeg de tahin en 2 el ijskoud water toe en laat de keukenmachine draaien. Maal net zo lang tot de tahin romig en zijdezacht van textuur is. Als het vrij dik is, voeg je wat extra ijskoud water toe. Schraap de zijkant van de kom af en toe schoon met een pannenlikker.
    3. Voeg nu de kikkererwten en de komijnpoeder toe en pureer tot je een mooi glad resultaat hebt. Laat terwijl de machine draait de olijfolie er in lopen. Blijft de hummus vrij dik? Voeg dan wederom wat extra ijswater toe.
    4. Breng als laatste de hummus verder op smaak. Beetje meer zout? Of juist wat citroensap?
    5. Doe de hummus in een afsluitbare kom en serveer met extra toppings als olijfolie, geroosterde zaden en pitten, verse kruiden of juist chilivlokken. Net wat je het lekkerst vindt.
    6. Afgesloten blijft de hummus wel een week goed in de koelkast.
    Bijgewerkt op 22/08/19