Tijgernotenmeel Blondies met Zoute Caramel
De allerlekkerste tijgernotenmeel blondies met een gezouten caramel topping. Een perfecte snack voor wanneer je echt iets zoets lust maar liever niet teveel uit de band wilt springen.
Porties Prep Tijd
8porties 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
8porties 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Neem een klein bakblik of glazen ovenschaal en doe hier een velletje bakpapier in
  3. Doe de boter met de kokosbloesemsuiker in een mengkom van je keukenmachine en klop door elkaar. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ook een handmixer gebruiken.
  4. Voeg één voor één de eieren toe en kluts nog even goed door.
  5. Doe nu het meel, zout, bakpoeder en vanillepoeder erbij en meng tot je een stevig beslag hebt.
  6. Verdeel het beslag in je bakblik en zet in de oven.
  7. Bak de tijgernotenmeel blondies in 20 – 25 minuten gaar.
  8. Maak ondertussen de caramel topping.
  9. Leg de dadels in heet water en laat 15 minuten weken zodat de schilletjes zacht worden.
  10. Giet het water weg en pureer de dadels met de kokosmelk fijn in je keukenmachine of met een staafmixer.
  11. Zet in de koelkast tot gebruik.
  12. Haal de blondies uit de oven en laat volledig afkoelen.
  13. Smeer de caramel topping op de blondies en bestrooi naar smaak met extra zeezout.
Bijgewerkt op 14/03/17