Thaise Kippensoep met Pandanrijst
Originele Thaise kippensoep met Lassie Geurige Pandanrijst, kip, paprika, en heerlijke kruiden!
  Porties Prep Tijd
  4personen 10minuten
  Kook Tijd
  20 minuten
  Porties Prep Tijd
  4personen 10minuten
  Kook Tijd
  20 minuten
  Ingrediƫnten
  Instructies
  1. Allereerst kook je de pandanrijst volgens de aanwijzingen op het pakje.
  2. Breng ondertussen in een soeppan de kippenbouillon (1 liter), de currypasta (wij hebben 2 eetlepels gedaan omdat we van pittig houden), de kokosmelk (200 ml), de gemberwortel (in stukjes) en de sereh (gekneusd) aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten trekken tot een heerlijke bouillon.
  3. Er zijn 2 opties om de kip toe te voegen: eerst even bakken voor iets meer smaak, of straks de kip mee laten koken met de bouillon. Wij hebben er voor gekozen om de kip even te bakken van te voren.
  4. Schil de wortel (tip: doe dit met een dunschiller) en snijdt de winterpeen daarna in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd deze in partjes (ongeveer 1 cm breed en halveer ze daarna.
  5. Voeg alle groente toe aan de bouillon: de paprika, wortel en bosui. De kip ook, indien je deze wilt koken. Indien de kip al gebakken is voeg je deze later pas toe. Laat deze soep nog even 8-10 minuten koken op laag vuur.
  6. Hak de peterselie en koriander grof.
  7. Neem mooie diepe borden of wijde schalen/kommen. Neem een steekvorm en doe hier rijst in, even aandrukken voor een mooi stevig builtje rijst.
  8. Haal de sereh en gemberwortel uit de soep en schenk daarna de soep om de rijst heen.
  9. Voeg naar smaak verse platte peterselie en verse koriander toe (grof gehakt).
  10. Eet smakelijk!
  Notities

  Thaise Kippensoep

  Bijgewerkt op 22/05/17