Parelgort Risotto met Geroosterde Biet en Geitenkaas
Maak eens risotto met parelgort! En maak hem dan specifiek met geroosterde bietjes en geitenkaas. Heerlijk vega en echt comfort food!
    Porties Prep Tijd
    4personen 10minuten
    Kook Tijd Passieve Tijd
    60minuten 30minuten
    Porties Prep Tijd
    4personen 10minuten
    Kook Tijd Passieve Tijd
    60minuten 30minuten
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) en schil en snijd de bietjes in vieren.
    2. Leg de bietjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie en zout.
    3. Zet de bakplaat in de oven en rooster de bietjes in 1 uur gaar.
    4. Maak dat de bietjes roosteren, nadat ze ongeveer een half uur in de oven hebben gezeten, de risotto.
    5. Verhit in een pan wat olijfolie met boter en fruit de sjalotjes en knoflook hier kort in.
    6. Voeg de parelgort toe en roer even om.
    7. Schenk ongeveer 150 ml bouillon in de pan en laat dit 5 minuten pruttelen.
    8. Schenk daarna steeds een soeplepel vol bouillon in de pan met parelgort en roer zachtjes om totdat het vocht is opgenomen.
    9. Herhaal deze stap tot de bouillon op is of tot de parelgort lekker al dente is, na ongeveer 20 minuten.
    10. Haal de gare bietjes uit de oven en pureer een kwart in een blender.
    11. Roer dit samen met de Parmezaanse kaas door de risotto en breng verder op smaak met zout en peper indien nodig.
    12. Serveer de risotto met de overige bietjes, lekker wat geitenkaas en verse dille.
    13. Eet smakelijk!
    Notities

    Tip: Kook je alleen voor volwassenen? Vervang de eerste 150 ml bouillon voor een lekkere witte wijn. Anders is een glaasje witte wijn ernaast ook erg lekker 🙂

    Bijgewerkt op 20/10/17