Meerzadenbrood – Glutenvrij, Lactosevrij
Een smakelijk en goed vullende meerzadenbrood dat binnen een kwartier in de oven staat. De stevige structuur leent zich perfect voor elk soort beleg!
    Porties Prep Tijd
    10plakjes 15minuten
    Kook Tijd
    60minuten
    Porties Prep Tijd
    10plakjes 15minuten
    Kook Tijd
    60minuten
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een klein bakblik met bakpapier. Zet apart.
    2. Neem een kom en roer hier alle droge ingrediënten in door elkaar.
    3. Kluts de eieren met de appelciderazijn en olijfolie even door elkaar en schenk dit bij de droge ingrediënten.
    4. Roer goed door. Het beslag zal stijf zijn.
    5. Proef even of het zout genoeg is. Voeg desnoods nog wat extra toe.
    6. Doe het beslag in de bakvorm en bak het broodje in een krap uurtje gaar en licht goudbruin.
    7. Laat het broodje helemaal afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.
    8. Snij in plakjes en vries die los van elkaar in, of bewaar het broodje in de koelkast en eet binnen 5 dagen op.
    Notities

    Voor dit soort broodjes gebruik ik altijd een klein bakblik. Ik kocht er eentje van Jamie Oliver bij de Blokker. 

    Bijgewerkt op 30/10/19