Linzen, Pompoen en Avocado Salade
Een heerlijke nazomer salade met pompoen. Als je de avocado er op het laatst bij doet, kun je de salade wel een paar dagen goed afgesloten in de koelkast bewaren.
    Porties Prep Tijd
    2personen 20minuten
    Kook Tijd
    20minuten
    Porties Prep Tijd
    2personen 20minuten
    Kook Tijd
    20minuten
    Instructies
    1. Als je de linzen en quinoa nog moet koken, doe je dit eerst. Volg hierbij de instructies op de verpakking. Tip: gekookte linzen uit een pot van Bio+ zijn erg lekker!
    2. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit hierin het uitje tot deze glazig wordt.
    3. Voeg de Chinese kool toe en roer om en om tot hij begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper en zet even apart.
    4. Een pompoen bereid je heel makkelijk in de oven door hem in tweeën met de gesneden kant naar beneden op 200 graden in een half uur gaar te bakken. Schep het vlees er uit en snijd in blokjes. Als je niet een hele pompoen wilt bereiden, kun je ook blokjes pompoen in de supermarkt kopen. Deze kook je dan volgens de instructies gaar.
    5. Roer de linzen, quinoa, Chinese kool en pompoen door elkaar en bestrooi met zout en peper naar smaak.
    6. Maak de salade af door op elke portie een halve avocado te leggen en de granaatappelpitjes en verse dille er over heen te strooien.
    Notities

    Gekookte pompoen vries je makkelijk in. Nadat de pompoen in afgekoeld verdeel je het in diepvrieszakken of -bakjes en schrijf je het gewicht, datum en wat er in zit, op. Zo heb je altijd voorgekookte pompoen tot je beschikking om in stoofschotels of baksels te verwerken. Linzen pompoen avocado salade

    Bijgewerkt op 11/09/17