Langzaam Gegaarde Lamsschenkel met Rode Wijn en Bloemkoolpuree
Maak eens heerlijke langzaam gegaarde lamsschenkels met een rijke saus op basis van rode wijn en rode ui. Weer eens iets anders dan runderstoof!
    Porties Prep Tijd
    8porties 20minuten
    Kook Tijd
    120minuten
    Porties Prep Tijd
    8porties 20minuten
    Kook Tijd
    120minuten
    Ingredi├źnten
    Instructies
    1. Verhit wat olijfolie in een braadpan, bestrooi de lamsschenkels met zout en peper en bak ze gedurende 10 minuten rondom goudbruin. Haal uit de pan en leg apart.
    2. Snijd de wortels en uien grof en bak die ook 10 minuten in wat olijfolie. Voeg daarna de knoflook en kruiden toe en bak die ook even kort mee.
    3. Maak de basis van de saus door de tomatenpuree en boekweitmeel erdoor te roeren.
    4. Schenk zodra het meel opgenomen is, de wijn en de bouillon er bij en breng aan de kook.
    5. Zodra de saus kookt, doe je de lamsschenkels in de pan en bestrooi je het geheel eventueel met nog wat extra zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat 2 uur op laag vuur zachtjes garen.
    6. Het vlees is gaar als je het met een vork van het bot kunt halen. Serveer met bloemkoolpuree.
    7. Eet smakelijk!
    Notities

    Tip: Niet zo’n fan van lamsvlees? Bij Beef&Steak vind je nog veel meer andere soorten stoofvlees!┬á

    Bijgewerkt op 6/05/20