Komkommer en Kefir Roomkaas Amuse
Frisse komkommer en roomkaas amuse. Feestelijk en erg lekker, maar toch een perfecte tegenhanger voor het vaak overdadige eten in de decembermaand.
  Porties Prep Tijd
  4personen 10minuten
  Passieve Tijd
  1dag
  Porties Prep Tijd
  4personen 10minuten
  Passieve Tijd
  1dag
  Ingrediƫnten
  Instructies
  1. Als je nog geen roomkaas hebt, maak die dan eerst de dag van te voren. Check de link in het artikel hierboven voor de instructies.
  2. Doe de kefir roomkaas in een kom met de peper en zout, mosterd en citroenrasp en klop met een mixer luchtig. Tip: Maak twee smaken! Eentje met alleen peper en zout en eentje met de mosterd en citroen er bij gedaan.
  3. Gebruik een multirasp of een mandoline om mooie lange plakken van de komkommer te snijden.
  4. Dep de plakken even droog met een doekje en leg ze naast elkaar neer op een snijplank.
  5. Doe de kefir roomkaas in een spuitzak en verdeel het in kleine beetjes op de komkommerplakken. Spuit een beetje aan het einde van de plak.
  6. Rol de komkommer op en zet rechtop.
  7. Tip: Waarschijnlijk heb je roomkaas over. Spuit dit dan in kleine hoopjes op het serveerbord met wat verse kruiden er bij.
  Notities

  Kies waar mogelijk voor biologisch. Met name komkommer staat hoog op de lijst van ‘Dirty Dozen‘ als het gaat om gebruik van pesticiden. Als biologisch voor jou echt niet haalbaar is, was je groenten en fruit dan sowieso goed af. In dit artikel geef ik een aantal tips om dit goed en grondig te doen.

  Bijgewerkt op 4/12/17