• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Halloumi Salade met Champignons en Groenten

12 november 2018 geschreven door Heleen Quantrill Leave a Comment

Soms heb je geen zin in een uitgebreide lunch. Ik hou zelf wel wat een soort snack-bord met allerlei hapjes en een lekkere dip waar ik dan van kan eten. Vaak is dat meer dan genoeg en ongemerkt eet ik zo lekker wat groenten weg. Deze halloumi salade is daar een goed voorbeeld van.

Halloumi salade 1Hebben jullie mijn artikel over zelf Mediterrane kaas maken al gelezen? Ik bedoel, je kan tegenwoordig heel eenvoudig in de meeste supermarkten wel terecht voor halloumi, maar zelf maken kan ook! En met een kaaskit hoef je niet te gissen wat je nou precies in huis moet halen, of hoeveel, want alles zit er gewoon in (behalve de melk – ha ha).

Dus zoek je nog een leuk cadeautje voor iemand die het wel leuk vindt om zelf in de keuken te fröbelen, dan is die kaaskit van Yoghurt.nl een tip van mij voor jou 🙂

Halloumi Salade met Champignons en Groenten

Ik vind dit recept zo lekker, omdat het niet heel veel tijd in beslag neemt om te maken en vanwege de kerriesmaak, je het eigenlijk met heel veel verschillende soorten groenten kunt combineren. Kerrie en bloemkool, kerrie en boontjes, kerrie en wortels (ja, echt wel), kerrie en rauwkost… En ga zo maar door. Ik had heerlijk frisse veldsla en biologische paprika’s in huis en die moesten op. En weet je, die groenten zijn gewoon altijd lekker, helemaal met kerrie.

Biologische groenten

Waar mogelijk kies ik het liefst voor biologisch, maar vanwege het prijskaartje ben ik daar selectief in. Avocado’s, sinaasappels, champignons, kool en kokosnoot koop ik niet per sé biologisch. Wat ik daarvan begrepen heb, is dat vanwege de dikke schil en manier van telen die sowieso niet veelvuldig bespoten worden. Fair trade vind ik in geval van tropische producten belangrijker. Maar bladgroenten, groenten en fruit die je met schil en al eet en tomaten koop ik altijd biologisch. Ook hou ik me aan de zogenaamde ‘clean fifteen & dirty dozen’. Ik heb een briefje in m’n portemonnee waar dat rijtje op staat om zo mijn keuze te maken als dat nodig is. Hier vind je zo’n overzicht.

Een andere manier om op biologische groenten en fruit te besparen, is door op zaterdagavond te gaan winkelen. Vaak zitten er dan her en der van die 30 of 35% korting stickers op. Die neem ik direct mee en verwerk het dat weekend. Veel groenten kun je prima invriezen, fruit verwerk je in smoothies of tot moes en salade eet je binnen twee dagen op. Dit werkt natuurlijk alleen als er flink gestickerd is, maar ik vind het wel een leuke sport 🙂

Print Recept
Halloumi Salade met Champignons en Groenten
Een frisse salade met eiwitrijke halloumi (die je zelf kan maken!) voor wanneer je weer eens je groentela op wilt ruimen. Gebruik kerriekruiden voor een heerlijke smaak waar alles wel bij past.
Halloumi salade
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
  • 100 gram halloumi in stukken gesneden
  • 100 gram champignons in gelijke stukken gesneden
  • 1 el kerriekruiden
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el kokosolie of olijfolie om in te bakken
  • 1/2 paprika in repen gesneden
  • 75 gram veldsla of andere sla naar smaak
  • 1 el pitten en zaden
  • 1 el yoghurt
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
  • 100 gram halloumi in stukken gesneden
  • 100 gram champignons in gelijke stukken gesneden
  • 1 el kerriekruiden
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el kokosolie of olijfolie om in te bakken
  • 1/2 paprika in repen gesneden
  • 75 gram veldsla of andere sla naar smaak
  • 1 el pitten en zaden
  • 1 el yoghurt
Halloumi salade
Instructies
  1. Neem een koekenpan en verhit hierin wat kokosolie of olijfolie.
  2. Doe de champignons en halloumi in de pan en strooi de kerrie er over. Bak om en om tot de champignons gaar zijn.
  3. Breng op smaak met zout en peper en zet even apart.
  4. Pak een kom en doe hier de overige groenten in.
  5. Verdeel de champignons en halloumi hier bij en bestrooi met wat zaden en pitten voor extra crunch.
  6. Tip: Een schepje yoghurt als dressing of dip hierbij is erg lekker! Dat geeft het zure element naast het hartige van de kerrie, het bittere van de sla en zoete van de paprika.
Notities

Liever geen melkproduct gebruiken? Je kan de halloumi vervangen door tofu.

Deel dit Recept
Bijgewerkt op 12/11/18

Filed Under: Groenten, Recepten, Salades Tagged With: champignons, groenten, halloumi, salade, zelf kaas maken

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

greenpan banner kortingscode

Partners

Copyright © 2019 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2019 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

This site uses cookies: Find out more.