Winterse Gestoofde Appeltjes met Vanille Yoghurt en Kaneel
Een feestelijk toetje zonder extra zoet – Gestoofde appeltjes met Vanille Yoghurt.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
5minuten
Instructies
  1. Roer de vanille door de yoghurt en zet in de koelkast tot gebruik.
  2. Snijd de appels in parten en verwijder de klokhuizen. Schillen hoeft niet. Snijd de appels verder in kleine blokjes.
  3. Smelt in een steelpannetje de boter of kokosolie.
  4. Doe de appelblokjes in de pan en bestrooi met de specerijen.
  5. Roer om en draai het vuur laag.
  6. Doe de deksel op de pan en laat de appeltjes 5 minuten zachtjes stoven.
  7. Check of ze gaar zijn en laat anders nog even stoven, eventueel met een klein scheutje appelsap of koude thee.
  8. Zodra de appelblokjes zacht zijn, haal je de yoghurt uit de koelkast.
  9. Pak vier glaasjes of kommetjes en verdeel de appelblokjes en yoghurt om en om zodat je een mooi gelaagd geheel krijgt. Eindig met appeltjes.
  10. Serveer met extra kaneel en eventueel een toefje slagroom!
Bijgewerkt op 11/12/18