Fruitige Vijg & Chocola Flapjacks
Lekker fruitige flapjacks met chocoladedruppels. Erg makkelijk om te maken en lekker om mee te nemen naar school, werk of voor thuis!
    Porties Prep Tijd
    16porties 5minuten
    Kook Tijd
    30minuten
    Porties Prep Tijd
    16porties 5minuten
    Kook Tijd
    30minuten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik van 20 x 30 cm met een vel bakpapier. Zet terzijde.
    2. Smelt in een pannetje de jam en boter. Niet laten koken. Roer de honing er door en laat even afkoelen.
    3. Roer in een ruime kom of in je keukenmachine de havervlokken met de overige ingrediënten door elkaar. Schenk de jam en boter er bij en roer even flink door elkaar.
    4. Verdeel het mengsel in het bakblik en gebruik een spatula om het goed uit te smeren.
    5. Bak in 25 – 30 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd er 16 stukken van.
    6. Bewaar in een luchtdichte doos. Ze blijven dan wel 2 weken goed.
    Notities

    Ik gebruikte de 100% fruit jam van St. Dalfour voor dit recept. Je kunt het door elk gewenste andere soort jam vervangen, maar dit zal de smaak uiteraard wel veranderen. Ook erg lekker in combinatie met de chocoladedruppels: kersenjam! 

    Bijgewerkt op 15/06/20