Boekweit Granola – Glutenvrij
Heerlijke crunchy boekweit granola – glutenvrij! Dit recept maakt een flinke hoeveelheid en is erg lekker in een kom (vegan) yoghurt.
    Porties Prep Tijd
    750gram 5minuten
    Kook Tijd
    40minuten
    Porties Prep Tijd
    750gram 5minuten
    Kook Tijd
    40minuten
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 140 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Zet even apart.
    2. Meng in een ruime kom alle droge ingrediënten.
    3. Roer de vanille extract door de kokosolie en roer dit vervolgens door de vlokkenmix.
    4. Kluts de eiwitten kort en roer die vervolgens ook door het mengsel.
    5. Spreid de granola uit op de bakplaat in een gelijkmatige laag.
    6. Bak de granola in 40 minuten gaar en goudbruin.
    7. Laat helemaal afkoelen voordat je de granola in een luchtdichte doos doet.
    8. Voeg op het eind naar smaak gedroogd fruit, pure chocoladedruppels of gehakte noten toe.
    Notities
    • Wil je geen eiwitten gebruiken? Je kan het prima achterwege laten. De granola is nog altijd even lekker, maar zal niet ‘clumpy’ zijn. Bak de granola dan op 150 graden in 30 minuten gaar. 
    • Alle ingrediënten, behalve het eiwit, kun je bij De Notenshop kopen! 
    • De boekweitvlokken kun je vervangen door havervlokken of rijstvlokken. 
    • Smaakvariaties. Wat denk je van een eetlepel speculaaskruiden of kaneel? Of een paar eetlepels cacaopoeder voor een chocolade granola? Of ook erg lekker: sinaasappelrasp! 
    Bijgewerkt op 19/02/19