Appelplaattaart – Glutenvrij, Lactosevrij
De basis van deze taartbodem is amandelmeel wat een heerlijke spijs-achtige smaak geeft aan de taart. Bak hem kort voor gebruik en vul hem met heerlijke kaneel-appels!
Porties Prep Tijd
8personen 30minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
8personen 30minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Voor de Taartbodem:
Voor de Appelvulling:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor de taartbodem in een keukenmachine met messen en pulseer tot het net samenkomt.
  3. Vorm een bal met je handen en druk die in een glazen taartvorm van ongeveer 24 cm doorsnee.
  4. Bak de taartbodem kort voor: ongeveer 10 minuten in de oven.
  5. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in plakjes.
  6. Doe de appels in de kom met de overige ingrediënten behalve de pecannoten en roer goed om.
  7. Leg de appelpartjes in de taartvorm en maak een mooi patroon of ga voor rustiek en stort ze er willekeurig in. Strooi de pecannoten er als laatste overheen.
  8. Bak de taart nog 30-40 minuten totdat de appels zacht zijn en de rand van de taartvorm mooi goudbruin is.
  9. Laat de appeltaart iets afkoelen en serveer hem lauwwarm met (kokos) slagroom ‘gezoet’ met kaneel.
Bijgewerkt op 7/12/18