Aardbei-Rabarbercake Glutenvrij
Een vroeg zomerse combinatie van fruit en groente dat nu in seizoen is – deze aardbei-rabarbercake is erg smakelijk en ook nog eens glutenvrij!
Porties Prep Tijd
8porties 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
8porties 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en maak beslag voor amandelmeel biscuitdeeg volgens het recept (zie notities).
  2. Snijd de aardbei in kleine stukjes, strooi er wat arrowroot poeder op en roer die op het laatst door het beslag.
  3. Snijd de rabarber in smalle, kleine stukjes en strooi er de kokosbloesemsuiker over.
  4. Stort het beslag in een springvorm van 23cm doorsnee en verdeel de rabarber er over.
  5. Zet de cake in de oven en bak hem in 30 minuten gaar en goudbruin.
  6. Laat volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Notities

Het amandelmeel biscuit deeg is een perfect basisrecept voor elke cake die je wilt maken. De textuur is luchtig en de smaak licht-zoet. Klik hier om het te bekijken

Amandelmeel, kokosmeel, kokosbloesemsuiker en bicarbonaat haal je heel eenvoudig (en eventueel in bulk!) bij De Notenshop

Bijgewerkt op 6/05/19