• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Rabarber Moes

geschreven door Heleen Quantrill 6 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Rabarber MoesHebben jullie het recept voor de Rabarber Frangipane plaatcake gezien, vorige week? Ook al gemaakt? Lekker, hè? We hadden een flinke hoeveelheid rabarber dit jaar. Dus ja, dan ga je natuurlijk de keuken in om allerlei lekkere dingen te maken. Maar hoewel cake en smoothies niet verkeerd zijn, is het ook plezierig om gewoon simpele basisrecepten te hebben zoals deze rabarber moes.

Rabarber Moes

Vroeger vond ik rabarber moes verschrikkelijk! Het was zuur, slijmerig en smaakte eigenlijk naar niks anders. Ook Simon had niks op met rabarber. Zal een generatieding zijn, denk ik. Hoe dan ook, rabarber kwam lange tijd gewoon niet voor in onze keuken. Dat is één van de voordelen van volwassen-zijn: als je iets niet wilt (en er niet direct enorme problemen mee op de hals haalt) hoef je het ook niet te doen! De dag dat ik me dat realiseerde staat me nog altijd levendig bij! Wat een uitkomst!

Maar toen hadden we ineens een rabarberplant in de tuin. Net even gevraagd aan manlief hoe wij ooit tot de beslissing zijn gekomen om überhaupt een rabarberplant aan te schaffen, maar ook hij bleef me een antwoord schuldig. Wel wist hij te vertellen dat ik ‘m op die specifieke plek in onze tuin geplant had vanwege de composthoop die we daar hebben. Rabarber houdt van ‘vieze’ grond. Ik heb wel eens gelezen dat rabarber het opmerkelijk goed doet waar gepoept wordt… Ja smakelijk!

En nu is ons rabarberplantje dus uitgegroeid tot een waar fenomeen waar rekening mee gehouden moet worden! Oogsten dus! Ik weet nog wel dat ik achter de combinatie van rabarber met aardbeien kwam. Dat was een eye-opener! Die combi werkt super en trok ook Simon over de streep voor wat betreft het eten van rabarber. Maar sindsdien serveer ik rabarber dus eigenlijk niet meer bij de warme maaltijd, maar meer als ontbijt of dessert.

Kaneel

Hoe dan ook. Het ontbrak mij nog aan een goed recept voor een lekkere moes. En die heb ik gevonden! Het geheim van deze moes? Kaneel! Op een hele pan doe ik twee pijpjes kaneel en die laat ik lekker meekoken. Net als vanille geeft kaneel het idee van een zoete smaak en ik denk dat het daarom zo goed werkt met rabarber.

Rabarber MoesUiteraard maakt dit recept veel meer dan dat je in één avond op kan. Vries daarom het overgeblevene in diepvrieszakken of -bakken waarop je datum, inhoud en gewicht schrijft. Zo heb je lang plezier van je werk!

Rabarber Moes

Rabarber Moes

Heleen Quantrill
Makkelijke Rabarber Moes // Deze moes met maar 3 ingrediënten is erg eenvoudig te maken en staat binnen 20 minuten op tafel. Perfect als snel dessert over zelfgemaakt ijs of custard of over pannenkoekjes!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Dessert, saus
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 5 flinke stengels rabarber
  • 2 pijpjes kaneel
  • 50 gram honing
  • Water

Instructies
 

  • Was de rabarber en snijd het in stukken.
  • Doe alles in de pan met een beetje water, ongeveer 25 ml en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Roer even goed door zodat de rabarber echt moes wordt.
  • Serveer direct of laat afkoelen.

Wat doe jij het liefst met rabarber?

Ook leuk om te lezen!

  • Zomers Recept: Aardbei-Rabarbercake GlutenvrijZomers Recept: Aardbei-Rabarbercake Glutenvrij
  • Winterse Gestoofde Appeltjes met Vanille Yoghurt en KaneelWinterse Gestoofde Appeltjes met Vanille Yoghurt en Kaneel
  • Gezonde Masala Chai Latte Recept – LactosevrijGezonde Masala Chai Latte Recept – Lactosevrij
  • Kokosmeel Pompoen MuffinsKokosmeel Pompoen Muffins
  • Warme, Kruidige Appelcider Recept uit de Slowcooker!Warme, Kruidige Appelcider Recept uit de Slowcooker!
Bijgewerkt op 7/09/22

Categorie: Desserts, Groenten, Recepten, Sauzen en dips Tags: kaneel, moes, rabarber

Reacties

  1. Harald zegt

    om

    Die er tijdens het koken een eetlepel koekkruiden in en als het moes is, voeg ik een beetje vloeibaar zoetstof toe

    Beantwoorden
  2. Dorien zegt

    om

    De kaneelstokjes er uit halen na het koken of na de 20 minuten zachtjes pruttelen?
    Kan met kaneelpoeder ook wel vermoed ik?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      De kaneelstokjes verwijder je op het eind. Kaneelpoeder kan ook hoor, naar smaak toevoegen 🙂

      Beantwoorden
  3. Anja zegt

    om

    heerlijk die moes. Soms krijg je van rabarber zo’n apart droog gevoel in je mond/langs je tanden. Daar is die kalk voor bedoeld, om dat teniet te doen. Je kunt in plaats daarvan de rabarber overgieten met kokend water. Dat water weggooien en dan in vers water koken

    Beantwoorden
  4. Arianne Schouten zegt

    om

    Hoi Heleen,

    heb jij er ook weleens van gehoord dat je er een beetje kalk aan toe moet voegen?
    Arianne

    Beantwoorden
  5. Esther zegt

    om

    Ik maak er ook graag moes van. Maar dan met aardbeien en vanille. Wij eten het graag als dessert

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in