• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Perzik en Citroen Clafoutis – Glutenvrij & Lactosevrij

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

ClafoutisClafoutis (spreek uit: kla-foe-tie) is een traditioneel Frans dessert op basis van vers fruit en een custard-achtig beslag dat in de oven gebakken wordt. Je serveert het warm met een lepel 😉

Perziken

Afgelopen weekend was ik op de markt en ik kon mijn lol niet op toen ik zag dat de perziken in de aanbieding waren. Perziken met hun zachte velletje en bedwelmend zoete smaak zijn mijn favoriete vruchten en als ze in seizoen en dus op hun sappigst zijn, eet ik ze erg vaak. Meestal zo uit het vuistje. Maar ook wel als onderdeel van een kruimel, in een cake of zoals in dit geval, in een clafoutis.

Meestal wordt clafoutis gemaakt met kersen, maar ik ben er inmiddels achter dat haast elke fruitsoort zich goed leent in een clafoutis. Als vuistregel hou ik dan aan dat als het lekker in een pannenkoek is, het ook lekker is in een clafoutis. Je kunt zelfs hartige varianten maken, maar dat is voor een andere keer.

ClafoutisClafoutis = Simpel

Dit dessert is super eenvoudig om klaar te maken. En waarschijnlijk heb je de meeste spullen al gewoon in huis. De custard smelt op de tong en de perziken met de citroen is een heerlijke fris-zoete combinatie die helemaal zomers is.

Je kunt de clafoutis in z’n geheel in een ruime vlaaivorm doen, maar je kunt het fruit en beslag ook verdelen over kleinere hitte bestendige vormpjes zoals deze.

Serveer de clafoutis met een flinke toef (lactosevrije) slagroom om het helemaal af te maken!

Clafoutis

Perzik en Citroen Clafoutis - Glutenvrij & Lactosevrij

Heleen Quantrill
Clafoutis is een traditioneel Frans dessert op basis van vers fruit en een custard-achtig beslag dat smelt op de tong.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur
Gang Dessert
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 4 rijpe perziken
  • 1 citroen rasp en sap
  • 3 eieren
  • 250 ml kokosmelk
  • 60 gram amandelmeel
  • 1/4 tl zeezout
  • 50 gram honing of ander zoet naar keuze
  • Kokosolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een vlaaivorm of kleinere hitte bestendige vormpjes in met de kokosolie en zet ook even apart.
  • Snijd de perziken open, verwijder de pit en snijd ze in plakjes.
  • Besprenkel de perzik stukjes met het citroensap en roer de rasp erdoor.
  • Verdeel het fruit over de bodem van de vorm.
  • Neem nu een ruime mengkom en doe hier de eieren, kokosmelk, amandelmeel en zout in.
  • Kluts goed door tot je een dun pannenkoekbeslag hebt. Gebruik eventueel een staafmixer.
  • Roer de honing erdoor.
  • Schenk het beslag over het fruit en zet in de oven.
  • Bak de clafoutis in 40 - 45 minuten gaar en licht goudbruin.
  • Laat 15 - 20 afkoelen en serveer.

Notities

Als je liever geen velletjes op de perzik hebt, kun je die heel makkelijk verwijderen door de verse perziken eerst kort in kokend water te leggen. De velletjes wrijf je er dan zonder problemen af!
De amandelmeel kun je vervangen door kokosmeel. Gebruik dan ongeveer 25 gram kokosmeel en laat het beslag eerst 10 minuten staan en roer het nog een keer door, voordat je het uitschenkt.

 

Ook leuk om te lezen!

  • Zomerse Kersen en Blauwe Bessen ClafoutisZomerse Kersen en Blauwe Bessen Clafoutis
  • Glutenvrije Citroencake met Mascarpone ToppingGlutenvrije Citroencake met Mascarpone Topping
  • Mijn Top 10 Favoriete Producten in de KeukenMijn Top 10 Favoriete Producten in de Keuken
  • Vijg en Notenbrood – Glutenvrij, LactosevrijVijg en Notenbrood – Glutenvrij, Lactosevrij
  • Koolhydraatarm ZonnebloembroodKoolhydraatarm Zonnebloembrood
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Desserts, Recepten Tags: amandelmeel, citroen, clafoutis, eieren, kokosmeel, perzik

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in