• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Paleo Kokos-Citroencake

6 april 2013 geschreven door Heleen Quantrill 13 Reacties

Het is weekend! En dus tijd voor een heerlijk nieuw cake-recept. Deze cake is heerlijk luchtig, precies zoet genoeg en is perfect voor het zoetjes aan opwarmende lente weer! Dus ga gauw aan de slag en geniet van een plak heerlijke kokoscake en een kop koffie en het feit dat het zaterdag is. Geloof me, beter kan het haast niet worden 😉

Paleo Kokos-citroencake
12 porties

250 ml extra vergiene kokosolie, gesmolten
200 gram kokosbloesemsuiker of 200 ml ahornsiroop
100 gram kokosrasp
1 el vanille extract of zaadjes van 1 vanillepeul
1 tl bicarbonaat
1 tl Keltisch zeezout
10 eieren
100 gram kokosmeel, gezeefd

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (elektrisch).
  2. Meng in een grote kom de kokosmeel met de bicarbonaat en het zout.
  3. Neem een andere kom en kluts hierin de eieren met de kokosolie, het zoet en de vanille.
  4. Schenk het eimengsel bij de kokosmeel en roer goed door.
  5. Voeg nu de kokosrasp toe en laat het beslag even staan, ongeveer 10 minuten.
  6. Doe ondertussen een velletje bakpapier in twee springvormen van 24 cm.
  7. Verdeel het beslag over de twee springvormen en zet ze in de oven.
  8. Bak ze in ongeveer 35 minuten gaar. Een tandenstoker moet schoon uit het midden komen.
  9. Laat de cakes minstens een half uur afkoelen voordat je ze uit de springvorm haalt.

Kokos-Citroenfrosting
Genoeg voor een dubbellaags taart als deze

150 ml extra vergiene kokosolie, gesmolten
120 ml dikke kokosroom (zet een pak kokosmelk in de koelkast en schep het dikke gedeelte er uit)
50 ml honing
2 tl vanille extract
50 gram kokosmeel
2 el verse citroensap
2 tl citroenrasp

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en meng totdat er geen klontjes meer zijn.
  2. Bewaar in de koelkast tot het wat opgesteven is.
  3. Meng nog even met een garde of kort in de blender en smeer tussen de cake lagen en bovenop.
  4. Decoreer de cake met meer geraspte kokos en citroenrasp en serveer.

Opmerkingen
Meestal is het wel mogelijk om het gebruikte meel voor iets anders te vervangen, maar aangezien dit kokosmeel is, raad ik dat niet aan. Het werkt anders dan ‘gewoon’ meel. Maar gezien de hoge voedingswaarde van kokosmeel, lijkt me dit een niet al te groot probleem… 😉

Heel fijn weekend allemaal!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Ook leuk om te lezen!

  • Moerbei en Goji Cruesli met Extra’sMoerbei en Goji Cruesli met Extra’s
  • Zo maak je de Lekkerste Glutenvrije Pepernoten (Kruidnoten) – ReceptZo maak je de Lekkerste Glutenvrije Pepernoten (Kruidnoten) – Recept
  • Top 10 Zomergroenten en -fruitTop 10 Zomergroenten en -fruit
  • Wat zijn de Gezondheidsvoordelen van Gelatine?Wat zijn de Gezondheidsvoordelen van Gelatine?
  • Drie goeie vervangers voor koeienmelkDrie goeie vervangers voor koeienmelk
Bijgewerkt op 1/04/17

Categorie: Koek en gebak, Recepten

Reacties

  1. Marloes zegt

    3 februari 2014 om 17:55

    Wat een lekkere cake, ik heb de bedoeling om deze cake als taart te maken voor de eerste verjaardag van mijn dochter..maar de frosting kokos citroen vind ik korrelig smaken..Komt dit door de kokosmeel? Heb je nog een andere tip om hem goed te krijgen.

      Marloes(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Miranda zegt

    9 april 2013 om 08:20

    Hoi!

    Wat lijkt dit me lekker zeg!! Je schrijft dat kokosmeel niet makkelijk vervangen kan worden in dit recept. Geldt het andersom ook? Kan ik ‘straffeloos’ kokosmeel gebruiken in recepten waar om amandelmeel wordt gevraagd?

    Geniet van de zon! Wat gunnen we dat elkaar, he?!

      Miranda(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Miranda zegt

      9 april 2013 om 19:20

      Bedankt voor de info!

        Miranda(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      9 april 2013 om 17:29

      Hoi Miranda,

      zeker niet. Kokosmeel heeft heel bijzondere eigenschappen waaronder dat je er maar weinig van nodig hebt in combinatie met redelijk wat natte toevoegingen. Het is erg droog, maar absorbeert een hoop vocht waardoor het toch geschikt is om mee te bakken. Maar alleen dus gebruiken voor recepten die specifiek voor kokosmeel bedoelt zijn. Andersom vervangen geeft een heel droog en smakeloos resultaat. Niet doen dus!

      Ik geniet nu van de regen! Hopelijk zet het even door en zijn de planten (en boeren) weer blij!

      Groetjes
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  3. vlottefloor zegt

    8 april 2013 om 11:22

    Wouwww, wat een bijzonder recept. Fijn dat je dit wilt delen. Apart ook met de frosting met nog meer kokosmeel. Ik heb nog steeds een ongeopend pak kokosmeel staan dus ga het eens uitproberen.
    Alleen erg veel kokospalmbloesemsuiker. Zou het ook met 100 gr kunnen?????

    Ik probeer namelijk mijn bloedsuikerspiegel zo laag mogelijk te houden.

    Groetjes,
    Jenny

      vlottefloor(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      8 april 2013 om 12:39

      Hey Jenny,

      Vast wel, probeer het gewoon uit. En de kokosmeeltruc heb ik op een andere site voorbij zien komen met een chocoladefrosting. Het geeft het meer stevigheid zodat je zo’n prachtige Amerikaanse cake krijgt met stijve frosting. Werkt super!

      Groetjes
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Whatelles zegt

      28 mei 2013 om 18:19

      Hoi Heleen, waar staat die choco frosting met kokosmeel? Groet Elles

        Whatelles(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  4. Anya zegt

    7 april 2013 om 09:29

    Ik wil het recept graag maken maar hoe kom ik aan kokosbloemsuiker? En weet je misschien of kokosbloem ook gewoon in de winkel verkrijgbaar is? Dank je.

      Anya(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      7 april 2013 om 12:27

      Volgens mij is kokosbloemsuiker hetzelfde als palmsuiker. Bij de Jumbo te koop. 250 gram voor 1,95.

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • annie laumen zegt

      7 april 2013 om 16:53

      Ik heb de palmsuiker in de reformwinkel gekocht

        annie laumen(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      18 november 2013 om 17:51

      kokosbloesemsuiker is NIET hetzelfde als palmsuiker, maar het kan wel hetzelfde verwerkt worden. Palmsuiker smaak zoeter.

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    7 april 2013 om 03:32

    Mmm klinkt weer heerlijk!

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Spaarmoeder! zegt

    6 april 2013 om 07:31

    Lekker recept weer en leuk dat De nieuwe band je recepten op de site heeft gezet.
    Ik ga toch eens kijken in de natuurwinkel…

      Spaarmoeder!(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.